Julegrytene er oppe – én i Solør blir veldig glad for denne bamsen

PÅ VAKT: Noen i Solør kommer til å bli glad for denne bamsen på julaften. Og mange får hjelp fra det som havner i Frelsesarmeens julegryte. Her er Inger Marie Møllerud på vakt ved julegryta på Flisa.

PÅ VAKT: Noen i Solør kommer til å bli glad for denne bamsen på julaften. Og mange får hjelp fra det som havner i Frelsesarmeens julegryte. Her er Inger Marie Møllerud på vakt ved julegryta på Flisa. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Godt voksne damer har som regel størst giverglede. Det er i alle fall de som stopper oftest ved gryta, sier Inger Marie Møllerud på vakt ved Frelsesarmeens julegryte i Stormarkedet på Flisa.

DEL

Frelsesarmeen Flisa har nå sine julegryter åpne på nevnte plass på Flisa, samt på Gruetorget på Kirkenær. Nå blir det ytterligere helgeåpent førstkommende helg og helga deretter. Så er det bemannet gryte hver dag den siste uka inn mot julaften.

Grytevaktene jobber på dugnad, og alle synes det er verdt å bidra med noen timers vakt for en så god sak.

Trivelige folk

Hovedårsaken til at folk ikke er vonde å be om å være vakt ved julegryta, er nettopp det at det er innsats for en veldig god sak.

– Og så er det mye blide og trivelige folk som passerer og gjerne stopper opp. Jeg har aldri opplevd noe ubehagelig på vakt her på Flisa. Tvert imot. Folk stopper og gir sitt bidrag. Om de er store eller små, vet jeg ikke. Jeg står aldri og legger merke til hva den enkelte bidrar med. Det er som sagt kvinnelige pensjonister som er i flertall når det gjelder å stoppe og putte noe i gryta. De yngre bruker helst vipps. Den ordningen har vi. Jeg synes folk skal ha ros for den positive holdningen de har til de innsamlingene Frelsesarmeen har. Det som kommer inn går jo til lokale formål. Det er nok viktig for mange av bidragsyterne, sier Inger Marie Møllerud.

Frelsesarmeen har alltid hatt en høy stjerne hos folk, og det understrekes nok en gang ved den givergleden folk viser. Og de som viser det aller mest, er altså godt voksne kvinner.

Andre gaver også

Pengene som kommer inn går til å hjelpe folk i distriktet som ikke har så mye å rutte med at de kan lage den julen de så gjerne ønsker for seg selv og sine familier. Behovet for slik hjelp i Solør er større enn mange er klar over.

Derfor tar Frelsesarmeens folk ved julegrytene også imot andre gaver som alt fra leker til barn som andre ting. Noe som kan bli julegaver fra den ene til den andre i familier.

– Leker og klær er det vi får inn mest av. Det passer bra for i gi videre til de som trenger det. Folk er veldig positivt innstilt til det også. Vi tar imot mest mulig av gaver, men de må være i skikkelig stand, sier Inger Marie Møllerud.

Alt første lørdag kom det inn gaver i tillegg til pengegavene i gryta. Det var blant annet en flott bamse som komme til å gjøre noen i Solør veldig glad på julaften.

Det blir mange muligheter til å bidra i gryta, eller med en annen gave ved siden av fram mot jul. Frelsesarmeens grytevakter krysser fingrene for at givergleden skal holde seg.

Artikkeltags