Hjemmevinnere i Solør Open

HJEMMEFINALE:  Jens Mathiesen, til venstre, slo Jan Cato Sparby, i midten. Til høyre Christer Aker fra Elverum og Trondheim.

HJEMMEFINALE: Jens Mathiesen, til venstre, slo Jan Cato Sparby, i midten. Til høyre Christer Aker fra Elverum og Trondheim. Foto:

Veteranen Anita Meiningen vant dameklassen og unggutten Jens Mathiesen viste «gamle takter» i herreklassen under Solør Open. Det var hjemmespillere i begge finalene i turneringen som var av høy klasse med mye sterkt spill.

DEL

Det var først hard kniving om å komme til søndagens karusellfinaler. Sterke spillere forsvant ut på veg mot finalene. I karusellfinalen var det seks spillere der en falt av etter hver serie.

I dameklassen var det så vel unge landslagsspillere fra Solør og veteraner som kom seg til finalen. Der møttes til slutt ungjenta Jenny Mathiesen og veteranen Anita Meiningen. Den ble en jevn og tett kamp der til slutt handikappoengene avgjorde til Meiningens fordel. Solør hadde fire av seks spillere i damefinalen.

VANT: Anita Meiningen vant finalen i dameklassen.

VANT: Anita Meiningen vant finalen i dameklassen. Foto:

I herreklassen møttes Jens Mathiesen og Jan Cato Sparby etter en karusell med mye imponerende spill. Roy Snuggerud-Åsheim fra Glåmdal BK så lenge ut som en vinner etter sterkt spill i mellomspillet og innledende finalespill. Finalefeltet var sterkt med spillere som Alexander Beck, Solør BK, Christer Aker, Trondheim BK og Ingar Gabrielsen, Polar Team BK i tillegg til Mathiesen og Sparby og Snuggerud-Åsheim.

Men det var Mathiesen og Sparby som sto igjen til slutt, og Jens Mathiesen viste spill som tyder på at han er på veg til å finne tilbake til taktene fra noen år siden. Det lover virkelig bra.

Jan Cato Sparby har vært jevnt god i mange år, og det var ingen sensasjon at han gikk til finalen. Nå vant Mathiesen 234–207 i finalen, og han hadde sterke 236 i snitt i finalespillet med 256 poeng i beste serien.

Christer Aker var en av favorittene og åpnet finalespillet med 258 poeng, men røk ut med 202 poeng i andre serien.

Slik ble rekkefølgen i dameklassen.

1. Anita Meiningen, Solør BK, 2. Jenny Mathiesen, Solør BK, 3. Nora Kjellås, Solør BK; 4. Lillian Larsen, Gjøvik BK, 5. Arnhild Rypestøl, Elverum BK, 6. Liv Inger Maribo Søgård, Solør BK.

Herrer:

1. Jens Mathiesen, Solør BK, 2. Jan Cato Sparby, Solør BK, 3. Roy Snuggerud-Åsheim, Glåmdal BK, 4. Alexander Beck, Solør BK, 5. Christer Aker, Trondheim BK, 6. Ingar Gabrielsen, Polar Team BK.

Artikkeltags