– Herlig, sier Sigrid (99)

Så flaskene spruter: 99 år gamle Sigrid Arnesen klinker til Farris-kjeglene flakser. Strike blir det her. (Alle foto: Sverre Viggen)

Så flaskene spruter: 99 år gamle Sigrid Arnesen klinker til Farris-kjeglene flakser. Strike blir det her. (Alle foto: Sverre Viggen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Her ser du Sigrid (99), Petter (98) og Kristine (94) i aksjon på sykehjemmet i Åsnes. Bowlingstundene er noe de ser fram til.

DEL

Eldbjørg Berg har moren sin, Sigrid Arnesen på sykehjemmet.

– Jeg hadde lyst til å finne på noe som kunne aktivere henne og andre, slik at de ikke bare ble sittende og sove. Litt bowling med enkle midler som et lett ball og tomme Farris-flasker er alt som skal til, sier Eldbjørg, som har med seg datteren Heidi Berg som medhjelper.

Fra stoler og rullestoler spilles det så 10 omganger. Eldbjørg fører skjema, og alle forpremie. I går var det Flax-lodd. Andre ganger er det blomster, sjokolade eller annet smått og godt. Det hele avsluttes med kaffe og kaker.

– Det er herlig å få røre litt på armer og bein. Spennende er det også. Dette er noe vi ser fram til. Egentlig blir det for sjelden med spill hver 14. dag, sier Sigrid Arnesen (99). Litt støle armer blir bedre når ballen er kastet mot flaskene en snau times tid.

Les også: EM-bronse til Jens

Petter Øverby (98) var litt av en racer under spillet i går. 95 poeng av 100 oppnåelig var imponerende.

Kristine Husum (94) var også i godt slag og spilte så flaskene flakset. Moro er det, sier de tre.

Artikkeltags