Solørs herrer ned fra eliteserien – damelaget berget plassen

KAN JUBLE: Elin Mathiesen og de andre damene i Solør BK kan juble for berget plass i eliteserien. (Foto: Sverre Viggen)

KAN JUBLE: Elin Mathiesen og de andre damene i Solør BK kan juble for berget plass i eliteserien. (Foto: Sverre Viggen)

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter åtte år i eliteserien og to seriegull ble det nest siste plass i årets serie for Solør Bowlingklubbs framgangsrike herrelag. Damelaget var også involvert i nedrykksstriden i sin eliteserie, men berget plassen tross tap i siste serierunden.

DEL

– Det er i alle fall en trøst. Herrelaget var også svært nær å klare seg. Uavgjort mot Glåmdal BK søndag hadde vært nok.  Men slik ble det ikke. Og det er ikke i en siste kampen vi mister plassen. Sesongen totalt har vært for ujevn fra vår side, sier leder i Solør BK, Knut Atle Skoglund.

Damelaget hadde sin skjebne i egne hender i siste kampen mot Glåmdal BK og fikk en flott start med 3-0 etter første serien. Det sto 3-3 etter to serier, mens Solør igjen tok ledelsen etter tredje serien med 5-4.

Så glapp det i siste serien med 0-3 slik at det ble tap 5-7.  Dermed var man avhengig av at Brage, Drammen ikke slo Frogner. Noe de heller ikke gjorde, men tapte hele 1-11. Dermed var plassen berget for Solør BK´s damer.

– Det er bra, for vi har et par ungjenter som i løpet av månedene fram til seriestart kan bli gode nok for eliteserielaget og styrke det, sier klubbleder Knut Atle Skoglund.

Når det gjelder herrelaget, er målet selvsagt å komme rett tilbake fra 1. divisjon til eliten.

– Vi har en rekruttering som bør bety at vi skal bli et stabilt eliteserielag igjen på kort sikt.  Nå må vi bare bestemme oss for at vi skal bli det og legge programmet deretter. Selvsagt er det surt at vi ikke tok det nødvendige poenget mot Glåmdal BK og dermed passerte Briskebyen. Men nå skal vi se realiteten i øynene og komme tilbake så raskt som mulig.  Dette er ingen krise, sier Skoglund.

Solør-herrene tapte 5-7 borte mot Glåmdal BK søndag.

Andreas Skoglund og Jens Mathiesen storspilte med 735- og 706 poeng, og totalt sett var Solør BK bare snaut 30 pinner fra fornyet kontrakt.

Briskebyen BK, Hamar, sikret altså plassen tross 5-7 tap mot Frogner i siste kamp.

Og Glåmdal BK hadde sin plass sikret lenge før serieavslutningen.

Artikkeltags