Gisseltaking og væpnet politiaksjon i Åsnes

BEKYMRET: – Hvis dette blir en trend, er det grunn til bekymring, sier lensmann Bjørn Trumet i Åsnes.
Foto: Sverre Viggen

BEKYMRET: – Hvis dette blir en trend, er det grunn til bekymring, sier lensmann Bjørn Trumet i Åsnes. Foto: Sverre Viggen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Da husverten kom for å hente husleien, endte det med gisseltaking, angrep med slagvåpen og væpnet politiaksjon tirsdag kveld.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det hele foregikk i Åslia, seks- sju kilometer sør for Flisa. Til slutt løste det hele seg ved at gisselet ble sluppet fri. Saken er ikke anmeldt, men lensmann Bjørn Trumet i Åsnes forteller at det uansett vil bli opprettet sak.

Dramatiske minutter

Det var klokka 19.45 tirsdag kveld at politiet fikk melding om tildragelsen. To væpnete patruljer rykket ut. Den ene fra Elverum, den andre fra Kongsvinger. De var på stedet en halvtime senere. Da var situasjonen i ferd med å roe seg ned.

Husverten forteller at han sammen med et par menn kom til eiendommen sin, som han har leid ut. Han dro dit for å be om å få husleia.

Ifølge husverten ble det en del ordvekslinger før leieboeren gikk til angrep med et slagvåpen, en lang bajonett. Husvertens sønn fikk slått ut et par fortenner og ble i tillegg påført ansiktssaker som senere på kvelden ble behandlet ved legevaktsentralen på Flisa.

Den andre mannen som var med i husvertens følge, fikk bajonetten plassert mot strupen og tatt som gissel og plassert i en bil.

Husverten og sønnen kom seg unna i bil, og da ble også tredjemann sluppet fri.

Alvorlig sak

Lensmann Bjørn Trumet sier at man ser meget alvorlig på saken. Nå har det vært fire alvorlige tildragelser i løpet av to uker i Flisa-området. Knivdrapet på Dirty Nelly, øksesaken sist helg, en truende 15-åring i hjemmet som måtte jaktes på i et boligstrøk, samt den sistnevnte gisselsaken i Åslia tirsdag kveld.

– Så langt i år er det faktisk færre legemssaker enn til samme tid i fjor. Men de siste i løpet av kort tid er av en så alvorlig karakter at det er grunn til bekymring. Vi håper virkelig at dette ikke blir en trend, sier lensmann Bjørn Trumet.

I onsdagens avis sto det at det var husverten som skulle hente husleien som brukte kniv. Det medfører altså ikke riktighet. Det var leietakeren som gikk til angrep.

Artikkeltags