Kaffelarsen og Finnskogen Mikrobryggeri ble suksess

Barkebrød og ØL: Arild Larsen og Nitaåjusi, skulpturen, ønsker velkommen til spennende mat- og drikkeopplevelser på Åsnes Finnskog.

Barkebrød og ØL: Arild Larsen og Nitaåjusi, skulpturen, ønsker velkommen til spennende mat- og drikkeopplevelser på Åsnes Finnskog.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ingen rynker på nesen når de først har smakt på elg, egg og mose servert på delikat vis ved Vermundsjøen. Med øl produsert på samme sted som drikke.

DEL

Hver helg hele vinteren har det vært fullsatt lokale med gjester som er blitt nysgjerrige på hva som egentlig serveres.

Denne helga var 20 personer fra Kløfta på plass. Så langt har ingen klaget på serveringen og maten. De har tvert imot fått en spennende aha-opplevelse.

Taste og Taiga

Taste og Taiga var tema for denne helgas spennende opplevelse med 12 retter som gjestene skulle spise seg gjennom.

Det handlet om kortreiste råvarer fra skog og vann og primærnæringa som mose, bark og reinlav.

– Vi satser på et godt måltid med forskjellige ølslag som passer til den og den retten. Vi har nå seks- sju typer øl til dette, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på det gjestene har spist og drukket her, sier Arild Larsen.

Vinteren har vært hektisk. Nå roer det seg litt ned før turistrafikken kommer i gang om noen uker.

– Det dabber litt nå, men når påsken kommer, kommer også hyttefolket. Det er et stort antall hytter på hyttefeltene her ved Vermundsjøen og på Finnskogen ellers. Blant annet har vi mange gjester fra Risberget og Gravberget i hyttehøytidene. Gjennomgangstrafikken om sommeren gir også bra med besøk her, sier Larsen.

Flere ideer

Ikke uventet har Kaffelarsen og Finnskogen Mikrobryggeri flere ideer om å utvikle sin virksomhet for å trekke enda flere besøk.

Våler kommune lukter på et kjøp av blant annet Gravbergsgarden. Blir det noe av, er ikke et engasjement der uinteressant for Kaffelarsen og bryggeriet.

– Det er jo et kjempested med veldig store muligheter til mye spennende rundt mat og drikke. Med ny og god veg blir det også mer fristende for turister og andre til å ta en Gravberget-tur, sier Arild Larsen.

Han har kjenner Gravbergsgarden godt etter å ha vært kokk der i perioden Norsk Elgsenter drev stedet.

– Det er veldig spennende å se hva som skjer med Gravergsgarden. Det vil i alle fall være for galt om den blir liggende ubrukt. Den har et enormt potensial, sier Larsen.

Leveveg

Foreløpig kan ikke Kaffelarsen og bryggeriet leve kun av virksomheten ved Vermundsjøen.

Men de har etablert seg så grundig og godt, fått så gode tilbakemeldinger og så mye ros at de tror det skal gå an å få det til på litt sikt.

– I vinter har vi holdt lørdagsåpent i tillegg til forskjellige arrangementer. Nå kommer påsken med åpent hver dag, og så håper vi det skal bygge på seg, sier Arild Larsen.
 

Artikkeltags