Etter torsdagens premiere venter ytterligere fire forestillinger fortløpende. Stadig nye skrivende fanter dukker opp og gjør seg gjeldende. Vi finner både gammelt og nytt i skrivebordsskuffer, eksterne harddisker og i diktsamlinger. Og i avisenes meningsspalter, forteller hovedtrener, som han kaller seg selv i denne anledningen, Øivind Roos.

Stadig flinkere

- De som har skrevet tekster til kabarevyen før, blir bare flinkere og flinkere i tak med bedre og bedre sceneframføringer, sier Roos videre.

Leder i Åsnes Finnskog Teaterforening, Eva Vermundsberget, takker publikum for solid frammøte og evnen til å la lattermusklene spille fritt.

- Gjengen på scenen begynner å få erfaring, og jeg vil hevde at publikum merker det. Men rutine til tross, vi presenterer nå en helt ny forestilling med alt hva det innebærer av spenning og nerver. Vi gleder oss over å gi dere nye runder med gapskratt, nostalgi, følelser, kos og musikk, sier Vermundsberget.

Premierenervene over

Nå er premierenervene over, og det vil trolig bety at framføringene fredag, lørdag og søndag blir enda mer løsslupne og gode.

Forestillingen består av to akter med 10 innslag i hver. Nytt denne gangen er at staller som Anita Ihler, Nils Oscar Ottesen, Trond Eng, Øivind Henriksen og Rolf Arne Lie Holter dukker opp undervegs. I tillegg er Åsnes Finnskog Teaterforening godt forspent med sceneaktører. Det mangler ikke på talent og vilje, og hovedtrener Roos begynner å få lang og god erfaring med hele tiden å gjøre dem et hakk bedre.

Det hele startet i 2012 med "Finnskog og galskap", og siden har det fortsatt. Heldigvis er det ingen som sysler med tankene om at det ikke skal bli mer av moroa.

Nå har vi ikke gått inn på de enkelte nummer, vi synes i stedet at folk skal ta seg en tur på Vermundsjøen til en av de fire gjenstående forestillingene og oppleve moroa på stedet. Ingen vil angre på det.