Hedmarkinger klare for Royal Albert Hall: – Jeg har aldri trodd at jeg skulle få spille der

OPPTRER SAMMEN:  Tor Einar Bekken og Richard Gjems står på scenen i Royal Albert Hall søndag kveld.

OPPTRER SAMMEN: Tor Einar Bekken og Richard Gjems står på scenen i Royal Albert Hall søndag kveld. Foto:

Søndag kveld går fire bluesmusikere fra Hedmark på scenen i Royal Albert Hall i London i en konsert plateprodusent Erik Malling fra Kongsvinger har fått i stand.

DEL

– Jeg har aldri trodd at jeg skulle få spille der. Men nå er det i ferd med å bli virkelighet, sier Richard Gjems fra Grue.

De tre andre hedmarkmusikerne som skal i aksjon på en av verdens mest berømte musikkscener er Arne Rasmussen fra Nord-Odal, Tor Einar Bekken, opprinnelig fra Austmarka i Kongsvinger og Terje Nordgaarden fra Hamar.

– Jeg har nok spilt for større publikum på forskjellige festivaler, men Royal Albert Hall er noe helt spesielt. Jeg har hørt at det nærmer seg 2000 forhåndssolgte billetter. Og det er plass til 3500 der. Så dette blir noe man vil huske, sier Richard Gjems.

Det er forøvrig flere blueskonserter rundt om i London før konserten i Royal Albert Hall. Gitaristen Arnfinn Tørrissen fra Flisa skal spille på en av disse.

Finnskog-musikk

Richard Gjems på munnspill skal spille sammen med Tor Einar Bekken på piano, kjent som Dr. Bekken, i Royal Albert Hall. De skal framføre en låt de har larrangert ut fra lokal sangtradisjon fra Solør, Odal og Finnskogen, nemlig Sjugurd og Trollbrura.

– Vi synes at det er fint å velge en slik låt med lokalt utspring når vi skal være med på dette. Det er så mange artister med at det blir bare en opptreden pr. deltaker. Vi har framført denne ved tidligere anledninger med hell, og den vil passe bra ved denne anledning også, sier Gjems.

Det er altså Erik Malling med sitt plateselskap Blue Mood som står bak konserten som framføres på samme scene som konserten med Åge Alexandersen ble gjennomført for et par år siden.

Gjems blir forøvrig å finne i husorkesteret med sitt munnspill. Han skal spille sammen med flere av de norske bluesmusikerne under deres nummere. Så Gjems fra Grue blir en av dem som blir mest på scenen søndag kveld.

Til distriktet

Han har gjort flere jobber sammen med blant andre Steinar Albrigtsen den siste tiden, og i løpet av våren og sommeren skal han hjem til Solør for å spille sammen med broren og gitaristen Jan Christian Gjems. Galleri Gruset på Namnå er et av stedene de to skal i aksjon.

– Jeg spiller når jeg har tid og lyst til det. Jeg kunne kanskje levd av musikken, men jeg har valgt å prioritere annen jobb og familien. Jeg har alltid valgt å holde på med flere ting. Det blir som regel mange muligheter for spilleoppdrag likevel. Musikken er viktig, men ikke det viktigste, sier Grue-karen som regnes som en av de aller beste i landet på munnspill.

Han har medvirket på minst et dusin av platene som er gitt ut av plateselskapet Blue Mood med Erik Malling i spissen, og han har spillejobber på en rekke festivaler rundt om i landet.

– Ja, det er bra med oppdrag. Men Royal Albert Hall er mer enn jeg har drømt om. Og det blir nok med denne ene gangen der, sier han.

Artikkeltags