For i alt tusen tilhørere fordelt på to konserter, leverte walisiske Bonnie Tyler kvalitetsvare av kjent merke. Her var klassikerne «It’s a heartache» og «Total eclipse of the heart», blant flere andre.

Tyler er den femte i rekka av artister på høyt nivå som medvirker på Håp-konserten i Grue, en konsert der inntekten går til barn og ungdom i kommunen.

Tidligere har Christian Ingebrigtsen, Anne Nørsti, Peter Jöback og Didrik Solli Tangen vært trekkplastrene. Denne gangen skulle det være en artist i verdensklasse, lovet arrangør Tommy Michalsen og Tom Sollien.
Det var det så visst.

– Gærfint!

– Nå skal dere høre et ord jeg lærte i går kveld, erklærte Tyler da hun entret scenen.

– Gærfint.

Mer skulle det ikke til før solungene var sjarmert i senk, og var med fra første takt på slageren «It’s a heartache».

Deretter fulgte «To love somebody», før hun takket på norsk og erklærte at hun hadde et fantastisk band for anledningen; Vagabond med vokalist og trommeslager Tommy Michaelsen, gitarist, lydmann, låtskriver, produsent og vokalist Lars Espen Skogvold, bassist og konferansier for anledningen Hans Olav Trøen og pianist Bo Thomas Bråten.

Tyler sørget videre for gjenhør med den nydelige «Have you ever seen the rain», fortsatt til publikums store begeistring, og «Lost in France».
«Simply the best», «Total eclipse of the heart, «Holding out for a hero», før julesangen «Silent night, holy night» avrundet opptredenen hennes.

Lokalt tilsnitt

Som tidligere år, er også lokale sangere med på Håp-konserten.

I år var det Marianne Hetland og Torbjørn Bakke som var spesielt invitert. I tillegg opptrådte Vagabonds egen Lars Espen Skogvold med flere sanger.

Det gjorde også Tommy Michaelsen. Spesielt sterkt ble framføringen av Steve Earles «The pilgrim», oversatt til norsk av Henning Kvitnes og med den norske tittelen «Guttær».

– Pappa døde for tre uker siden, så dette er en hyllest til ham, innledet Michaelsen.
Tradisjonen tro var det allsang til slutt med «Deilig er jorden», før artistene gjorde seg klare til nok en konsert for en fullsatt Grue kirke.