Tidligere i uka oppdaget Olav Henry Skjøthaug i Øvergårdsvegen ulvespor på eiendommen sin i Våler sentrum. Et lite stykke unna har Per Bryhn i Spulsåsen også oppdaget ferske ulvespor fredag kveld.

Les også: Avviser at sporene i Våler er laget av ulv

– Liker ikke

– Jeg liker det ikke, og håper folk nå er litt forsiktige når de går ute. Særlig bør man være obs på barna, sier Per Bryhn til Ostlendingen.no.
Han mener det er unikt at ulven beveger seg i sentral bebyggelse:
– Fram min bolig er det 700 meter til sentrum. Ulven har åpenbart beveget seg over plenen – fra naboen og over min eiendom, sier Bryhn.
– Hva ønsker du skal skje med ulven?
– Det er ikke godt å si. Jeg liker ikke at den har kommet hit og håper folk er forsiktige. Nei – jeg kan ikke se at jeg er spesielt glad for dette, sier Bryhn.

– Ikke første gang

Han er ikke alene. I Øvergårdsvegen sitter Olav Henry Skjøthaug med samme observasjon:
– Naboen er sikker i sin sak. Det har gått en ulv gjennom eiendommen min for to netter siden. Det er ikke første gang vi ser ferske ulvespor i området, hevder Skjøthaug.
Rovviltkontakt for sørfylket i Statens Naturoppsyn, Stein Erik Bredvold, mener det er sannsynlig at ulven kan trekke inn i sentrale strøk:
– Det er sjeldent men det har hendt at ulv har forvillet seg inn imellom hus i tettbebygget strøk. Men, det er jo vanskelig å fastslå om "ulvespor" virkelig stammer fra ulv. Man må spore litt over en lengre strekning for å danne seg et mer korrekt bilde av hva slags dyr det er, mener Bredvold.
Han beroliger lokalbefolkningen i Våler:
– Ulv som har forvillet seg inn i sentrale strøk er som regel veldig forsiktige og vil forsøke å ta seg ut igjen.