Gå til sidens hovedinnhold

Gir ikke opp jaktlivet

Artikkelen er over 11 år gammel

Fugle- og småviltjakta er i full gang. Det er den store lidenskapen for mange. Også for Kjell Roger Maliberg og Dolly Parton.

Sistnevnte er den tre år gamle gordonsetteren som stortrives i skogen og tegner til å bli noe helt ekstra. I helga ble det finaleplass i NM for stående fuglehund. – Vi nådde ikke opp i finalen, men jeg er fornøyd med at vi kom dit. Og Dolly har et enormt potensial, så det kan komme til å by seg nye muligheter, sier Kjell Roger Maliberg i Åsnes.

– Dette er livet

Å jakte med hund i distriktet har ikke vært bare de siste årene. Rovdyrtrusselen er årsaken til det, og Maliberg har måttet gi opp sine tidligere jaktmarker i Maliberget på Hof Finnskog.

– Vi må ta hensyn til virkeligheten slik den er og heller oppsøke terreng der det i utgangspunktet ikke skal være rovdyr. Derfor har vi trukket mer over til Vestmarka. Men i fjor kom plutselig Galventispa inn i det området, så helt fritt ble det ikke der heller. Vi reiser også til tryggere terreng i blant annet Trysil, sier Kjell Roger Maliberg.
 Han understreker at rovdyrproblem ikke kommer til å stoppe ham i å jakte.

– Gleden ved å jakte er der fortsatt, men vi må ta mer hensyn og ha det i tankene hele tiden, sier Maliberg, som for øvrig er en ivrig storviltjeger også.

– Beklagelig er det at jaktkortsalget på Finnskogen går dramatisk ned. Men jakta er et høydepunkt, og problemene skal ikke få ødelegge det helt, sier Kjell Roger Maliberg.

Spiser fugl

Fugl er god mat, men ikke noe man lager seg daglig.

– Nei, det er absolutt mat for mer spesielle anledninger. Jeg jakter dessuten veldig forsiktig, ikke for matauken, og jeg skyter bare i gode og sikre situasjoner. Det er samspillet med hunden og å få fuglesituasjoner som teller like mye. Jeg er ikke tilhenger av å skyte på alt jeg ser, sier fuglejegeren Kjell Roger Maliberg.

Kommentarer til denne saken