– Jeg er i sympatistreik

Værprofet Bjørn Frang har egentlig interessante tegn og utsikter, men holder dem for seg selv til meteorologstreiken er over.

Værprofet Bjørn Frang har egentlig interessante tegn og utsikter, men holder dem for seg selv til meteorologstreiken er over. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Som gammel bolsjevik kan jeg ikke spå vær mens meteorologene streiker. Det vil jeg anse som streikebryteri. Og det skal jeg ikke ha på meg!

DEL

Værprofet Bjørn Frang i Åsnes sier akkurat det samme som hans forbilde og delvis læremester Einar Adolfsen ville sagt det. Selvsagt med et glimt i øyet, men også med et snev av alvor.

– Det vil ikke ta seg ut hvis jeg skulle forsøke meg med fra dag til dag-varsler. Så nå får vi bare vente, sier værprofeten på Skansen.

Les også: Skikkelig sommer i juni

Går glipp av mye

Telefonen ringer jevnt fra hele landet, for nå vil folk vite hvordan sommeren blir.

Frang har tidligere sagt at juni blir fin, juli mindre bra, mens det i august blir bra igjen. At vi gjentar det, kan ikke værprofeten bli tatt i streikebryteri for.

Men folk ønsker bekreftelser, noe de altså ikke får så lenge meteorologene streiker.

– Jeg kan vel si så mye som at det nå er nye tegn som sier mye om været framover. Men resten får vi vente med. Som gammel bolsjevik og radikal sosialist, kan jeg ikke finne på å spå når kolleger streiker, sier han.

Han tror folk som har tenkt å ringe ham vil ha forståelse for det, og akseptere at de ikke kan få nye profetier akkurat nå.

– Jeg håper meteorologene får gjennomslag for sine krav. Kanskje kan vi minstepensjonister håpe på et lite tillegg snart også. Vi værprofeter har jo ingen egen fagforening, humrer han.

Følger med

At værprofeten holder inne med sine profetier og varsler så lenge meteorologstreiken varer, betyr ikke at han kommer til å lukke øynene for naturens tegn for resten av sommeren og den kommende høst og vinter.

– Jeg må selvsagt få med meg det som skjer. Så får jeg fortelle om det når alt er klart og værkartene på TV-en er fylt opp igjen, sier han.
 

– Det vil altså ikke nytte å lure noe ut av deg nå? Mange arrangører skal for eksempel ha uteaktiviteter og vil gjerne ha værutsikter?

– Akkurat nå har jeg ikke annet råd enn at de får se ut gjennom vinduet om morgenen og se hvordan været er og gjøre seg opp en egen mening om hvordan det trolig vil utvikle seg gjennom dagen, er værprofetens siste melding akkurat nå.

Vi kan jo minne om at han lenge før meteorologstreiken varslet at måneden som starter i dag vil bli en veldig bra sommermåned.

Artikkeltags