I går var det på dagen fem år siden den dramatiske kirkebrannen. Det ble ikke markert på noe vis. Men en stor fest for alle innbyggerne i Våler og mange ellers, blir det om et år.

– Nå sender vi via fylkesmannen invitasjon til kongehuset og håper at Kongen eller andre fra kongehuset kan komme til begivenheten om et år, sier kirkeverge Marit Kilen.

Alt i rute

Byggearbeidene har gått så godt som smertefritt så langt. Denne uka kommer kirken under tak, og veggene er ikke langt unna.

– Hovedentreprenøren er imponert over stålarbeidene til Armec i Åsnes. Vi er imponert over alt som skjer. I øyeblikket ser det ikke ut til verken å bli forsinkelser eller budsjettoverskridelser. Faren for det sistnevnte minker egentlig for hver dag som går, sier en meget godt fornøyd og glad kirkeverge, Marit Kilen.

Mange er innom kirkegården i Våler om dagen for å se nærmere på bygget som reiser seg. Mange fotograferer.

Hel kirkeuke

Når det gjelder programmet for innvielsen, jobbes det ennå med det. Men det er klart at det blir gudstjeneste der Våler Kantori og Ida Kristine Kilen deltar.

Et musikalsk verk er bestilt hos Olav Geilo, og det blir kirkekaffe i Stallen og kommunelokalet. Taler hører med, og hvis Kongen kommer, blir det stor middag på Heia.

Mandag etter innvielsen fortsetter en hel kirkeuke med forskjellige innslag for barn, unge og voksne hver eneste dag. Uken avsluttes 31. mai med den første konfirmasjonen i den nye kirken.

Med andre mye å se fram til på kirkefronten i Våler.