- Det var flaks i uflaksen at det kom en skikkelig regnskur i tordenværet. Ellers kunne dette utviklet seg til en skikkelig katastrofe der hele hyttefeltet og mye skog hadde gått med, sier utrykningsleder Kjell Ivar Berget i Våler brann- og redningsvesen.

Det var like før 22.00 torsdag kveld at det ble varslet brann i en hytte på hyttefeltet ved Nordre Bølsjøen i Risberget i Våler. 

LES OGSÅ: Lynnedslag skapte torsdag store problemer for brannvesenet

Hytta var overtent da brannvesen fra Våler, Elverum og Åsnes kom fram. Man måtte konsentrere seg om å hindre spredning til de mange andre hyttene på feltet.

Det ble satt igjen vakt på stedet, men da brannmannskapene i Våler var tilbake på stasjonen ved 03.00-tiden, gikk det ikke mange minuttene før det ble varslet brann igjen på samme bygge felt.

Da sto to andre hytter på en tomt et par hundre meter unna den første i full brann.

- Det var ikke annet å gjøre enn å prøve å redde et tredje bygg som ikke sto mer enn fire meter unna en av de to som brant. Vi klarte å redde den, sier Kjell Ivar Berget.

Brannårsaken er ikke fastslått, men det var kraftig tordenvær i området, så man utelukker ikke at det kan være lynnedslag som er årsaken.

Det ble også funnet brennende flak ved andre hytter, så det var ikke langt unna at det kunne gått enda verre, forteller utrykningsleder Kjell Ivar Berget i Våler brann- og redningsvesen.

Etterslukking pågikk lenge utover natten.