Vår blir det nemlig ikke på mange uker ennå.

– Vi kan nok få enkelte dager med vårfølelser. Som at det drypper fra taket. Men jeg tror fortsatt sterkt på at føret varer helt til påske, sier værprofet Bjørn Frang.

Lørdag hadde han en værgjennomgang og prat med kompisen Stein Kalfoss.

Abborfinnene best

Selv om værprofeten ikke har snakket så mye om abborfinnene og signalene i dem denne vinteren, har han sett på dem.

– De viser at været skulle bli som det er blitt. Selv om det er mange andre gode og ganske sikre værtegn, er faktisk abborfinnene det kanskje mest sikre. De forteller om en vinter med mye nedbør og en lang vår, sier Bjørn Frang.

– Denne vinteren minner veldig om en vinter tidlig på 1970-tallet. Vi kan nok ikke se bort fra at det kommer en baksmell og mye snø i mars. Det har vært mye østavær i vinter. Det blir aldri annet enn dårlig vær fra den kanten, fra møkkahølet, som man sa før, sier kameraten Stein Kalfoss.

Det er en høytidsstund når de to møtes ved kjøkkenbordet for å snakke vær og mye annet.

Tror på sommeren

«Jag tror, jag tror på sommeren» heter det i en gammel svensktoppslager.

Det gjør værprofeten også. Med så mye nedbør som det har vært i vinter, må det bli en tørr sommer for at væråret skal gå i balanse, mener han.

Det ble forresten en liten befaring utendørs etter værpraten på kjøkkenet. Karene så nærmere på veden Frang har kappet og kløyvd etter fellingen av storbjørker på gardsplassen. Bra ved, kunne de konkludere med.

Takdryppet fra låven fikk smilet og litt kjenning av vår fram hos veteranene. For de liker vår og sommer best.