Telefonene til værprofet Bjørn Frang kimer jevnt. Det er flest hyggelige samtaler og meldinger.

– Spesielt østerdølene er trivelige uansett hvordan været er. Men de siste ukene har det kommet en del lite hyggelige meldinger, anonymt selvsagt. De inneholder en god del drittprat. Ikke hyggelig, men jeg får heve meg over det. Men det er hel klart at man ikke spøker med været, sier Frang.

Baksmell

Nå tror han det blir en baksmell på den milde vinteren og det som i øyeblikkets er ut som full vår.

– Det vil være rart om vi er ferdig med vinteren. Jeg er ganske sikker på at det blir en baksmell i april. Vi får en fin sommer, men vegen fra nå og fram til den kan bli lei. Storflom og sen våronn må vi regne med, sier Bjørn Frang.

Kameraten Stein Kalfoss er over gjennomsnittet interessert i vær.

– Så lenge bekkene suser før Mari-messe (25. mars), så lenge skal de tie still etter, sa de gamle. Det kan jo tyde på at det blir is i bekkene igjen i april, sier Kalfoss. Det stemmer altså bra med værprofetens spådom for april.

Ikke skremt

Når det gjelder hatske og sjikanerende meldinger i telefonen og på mobilen, er ikke værprofeten glad for dem.

– Nei, men jeg har alltid visst at været ikke er noe man spøker med. Noen fryder seg når det blir bom. Og det er veldig greit. Men at noen skal bli så forbannet at de sender utrivelige meldinger, synes jeg er å gå litt langt. Men når sommeren blir like bra som i fjor, går det sikkert over, sier Frang.