Millas venner fikk 300.000: – En anerkjennelse

MYE PÅ GANG: – Vi starter med julegrantenning søndag. Så vil det skje mye framover i regi av stiftelsen, sier Nora Pettersen.

MYE PÅ GANG: – Vi starter med julegrantenning søndag. Så vil det skje mye framover i regi av stiftelsen, sier Nora Pettersen. Foto:

Stiftelsen Tater-Millas venner har fått 300.000 kroner fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet for å drive kulturarbeid for sitt folk. Nå er mye på gang.

DEL

Blant annet blir det julegrantenning med et omfattende program ved Milla-Huset søndag ettermiddag. Femtedag jul blir det stort julebord gratis der alle tatere er velkommen så langt det er plass. Og fortsatt vil det være solid med penger igjen til nye prosjekter og kulturarbeid i stiftelsens regi.

– Å få en slik sum fra høyeste hold er en skikkelig anerkjennelse som gjør meg og mitt folk fylt med stolthet. Det viser at de tror på det arbeidet og den virksomheten som er skapt rundt Milla-Huset i Våler, sier Nora Pettersen i stiftelsen.

Departementet har også bevilget 240.000 kroner til Våler kommune til oppfølging og bevaring av Milla-Huset.

En kulturskatt

– Jeg oppfordrer folket mitt til å søke den tilskuddsordningen som er opprettet sentralt om midler til gode prosjekter. Vi er alle bærere av en kulturskatt som vi nå har fått en unik mulighet til å ta ekstra godt vare på. Da må vi gjøre det, sier Nora Pettersen.

Hun og hennes medhjelpere kan se tilbake på flere arrangementer sommerstid ved Milla-Huset. Nå blir det altså julegrantenning på samme sted søndag ettermiddag. Der blir det servert så vel julegrøt som julegløgg, kaffe, kaker gang og sang rundt juletreet, aktiviteter for barna, hesteskyss for å nevne noe.

Alan Johansen synger og spiller ved dette arrangementet.

– Det er første julegrantenninga ved Milla-Huset, og jeg håper at folk kommer, både mitt eget folk og bygdefolket ellers. Dette blir en slags markering av en ny tid der vi skal samles framover til forskjellige arrangementer. Dette ser jeg virkelig fram til, sier Nora Pettersen i stiftelsen Tater-Millas venner.

Første julebordet

I romjula samles så taterne til sitt første felles julebord noensinne.

– Vi starter den kvelden med å tenne lys ved graven til vår stamfar Stor-Johan, samt Millas og Wilhelms grav på Våler kirkegård. Det kommer til å bli et sterkt øyeblikk for oss alle. Julebordet på Heia Hotell går etter hvert over til konsert med Elias Axelsen. Alt dette er gratis for vårt folk, takket være de midlene vi nå har fått fra departementet, sier Nora Pettersen.

Forberedelsene til de to begivenhetene er i full gang, og det første arrangementet er altså like rundt hjørnet.

Artikkeltags