Votter er flott kunst

IMPONERENDE<I>: </I>Votter i lange baner var det på utstillingen. Og Wenche Sparby og Marit Bjertnes er i sving med å produsere flere.<I>Alle foto: Sverre Viggen</I>

IMPONERENDE<I>: </I>Votter i lange baner var det på utstillingen. Og Wenche Sparby og Marit Bjertnes er i sving med å produsere flere.<I>Alle foto: Sverre Viggen</I>

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Votter er kunst. Det så man klart og tydelig på utstillingen til Hof Husflidslag i helga. Der var det votter i lange baner fra hele landet.

DEL

Ivrige og flinke kvinner i Hof Husflidslag har jobbet hardt og grundig og samlet sokker til utstillingen. De kom fra Troms, Hardanger, Sogn og fra forskjellige steder i Hedmark.

De var strikket med forskjellige teknikker, og det eldste paret fra 1888 var trygt forvart i plastpose under utstillingen.

– De begynner å bli så skjøre at de ikke må tas på for mye hvis de skal bevares videre, forteller leder i Hof Husflidslag, Britt Beitnes.

Stor interesse

Stor interesse for vottene var det også. Folk strømmet til helt fra dørene ble åpnet lørdag formiddag. Ikke bare kvinner. Også noen karer var fascinert av vottene.

De fleste av votteparene er i eie i Åsnes. Britt Beitnes selv eier mange av dem.

Det var for øvrig Hof Husflidslag som arrangerte konkurransen om Åsnes-sokken for et par år siden etter politisk innspill fra Ingrid Folkvord Mehl i Åsnes Senterparti.

Suksess

Konkurransen ble vunnet av Hof Husflidslags egen Marit Bjertnes. Sokken er blitt en suksess og et slik par deles ut sammen med en sølvskje til alle nyfødte i Åsnes.

I år ser det forresten ut til å bli ekstra mange sokkepar som skal deles ut i den sammenheng.

Det skjer i to år til, ettersom det er bestemt at det skal følge denne kommunestyreperioden.

Mye taler for at det blir strikket en Åsnes-vott. kanskje blir også den brukt i en liknende sammenheng.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken