(Hamar Dagblad)

«Jeg heter Gaute, er 14 år og har spilt bass i ett år og spiller i Hamarbandet VådeSlag. Jeg er i høyeste grad fornøyd med Triol Musikkskole etter et år som elev. Hvis du er nybegynner, viderekommende eller bare vil lære noe nytt, - enten spilleteknikk eller sanger - vil jeg anbefale dette kurset på det varmeste. Det er mye du kan lære, men også mye latter og moro. Terningkast seks»

Dette er dommen fra Gaute Rosvold etter et år som elev hos Triol Musikkskole på Hjellum, og denne tilbakemeldingen står fortsatt å lese blant referansene på skolens hjemmeside.

– Ble bedre enn meg

Triol Musikkskole ble etablert i 2009 og jobber ut fra det prinsippet at det er eleven som er sjefen. Det er det eleven har lyst til å lære som står på pensum i timene som foregår i lokalene på Hjellum. Det var her den da 13 år gamle Gaute Rosvold møtte opp for om lag ni år siden med et genuint ønske om å lære seg å spille bass.

– Jeg hadde lyst til å bli rockestjerne, men synes gitar virket så vanskelig. Bass virket mye lettere, erindrer Rosvold som til daglig er musikklærerstudent ved Høgskolen i Innlandet.

Han har i tillegg gått på musikklinja på Stange og jazzlinja på Trøndertun Folkehøgskole. Dermed hadde han gode kort på hånda da han søkte på en ledig stilling på Triol.

– Jeg husket Gaute godt, han gikk jo her en god stund. Han ble etter hvert bedre enn meg, forteller daglig leder på Triol Musikkskole, Erlend Venli og legger til:

– Det har vært utrolig moro å finne ut av i senere tid at Gaute etter å ha vært elev hos meg har fortsatt veien videre selv, og satset på en karriere innen musikken.


– Skal tviholde på ham

Og Gaute har utvilsom utvidet repertoaret siden han var elev på Triol. Opp gjennom årene har han lært seg å spille elgitar, akustisk gitar, piano, trommer og ukulele i tillegg til bass. Han kan også tilby sangtimer og begynner å bli brukbar på saksofon.

– For å jobbe her bør man mestre et par instrumenter, men det er uvanlig å kunne så mange som Gaute gjør. Når jeg ansetter ser jeg også etter personlighet, og det er selvfølgelig ingen ulempe å ha pedagogisk bakgrunn slik Gaute har fått gjennom lærerutdanningen. Han har egentlig alt det jeg ser etter, sier Venli.

– Jeg skal tviholde på ham, det er helt sikkert legger Venli til og ler.

Rosvold på sin side tror og håper denne bijobben er første steg mot en en fast undervisningsstilling innen musikk.

– Det er jo dette jeg ønsker å drive med. Jeg har sett for meg at jeg jeg til slutt skal lande på en musikklinje der jeg underviser, men jeg holder egentlig alle dører åpne, sier han.

Venli kan for øvrig fortelle om en relativt stabil oppdragsmengde gjennom disse årene Triol har vært på Hjellum.

– Lærerne her har stort sett fullt opp med timer og slik har det stort sett vært disse årene. Oppdragsmengden har vært ganske jevn hele tiden og når man ser hvor mange fritidsaktiviteter vi konkurrerer med, så er vi fornøyde med dette. Etter pandemien merker vi en liten nedgang, men vi har fortsatt mange trofaste elever, sier Venli.

Og det er ingen aldersgrense for å få timer hos Triol.

– Den eldste eleven min er over 70 år, så det er aldri for sent å lære, avslutter Rosvold.