Sommer i sentrum er blitt en populær tradisjon i Løten. I år arrangeres dagene for fjerde gang, og det hele starter 11. juni. Da er det «Løten Live» med lokale ungdommer som vil vise seg fram på ei stor utescene med proft band.

Det blir loppemarked alle de fem lørdagene. 11. juni blir det i tillegg salgsdag i butikkene, planteloppis utenfor banken og åpen dag i Håndverkshuset ved idrettsplassen.

Løping og landbruk

Lørdag 25. juni blir det aktivitetsdag, der Spreke opplevelser og Tren Løten drar i gang spreke aktiviteter for barn og voksne. Lokale idrettsklubber og lag inviterer til turnoppvisning, hinderløype, frisbeegolf, fotball og mye mer.

Lørdag 9. juli er det landbruket og Bondens marked som står i sentrum. Løtens bønder tar med seg levende dyr og kortreiste produkter, og det blir mange aktiviteter for små og store.

Lørdag 23. juli er Oljeskvætten arrangør for sommerens veteranbildag. Det blir mange blankpolerte biler og gamle tohjulinger som vil rulle gjennom sentrum, før de parkerer slik at folk kan ta en titt og slå av en prat med eieren. Denne dagen blir det også «Elvis»-konsert og konkurranser med premier i regi av Carfreaks.

Løtens lengste piknik

Sommer i sentrum avsluttes lørdag 6. august med åpent hus på Bøndsen og hos Løten Frivilligsentral.

Her kan publikum få en smakebit av alt det spennende som skjer på Bøndernes Hus, fra gratis mat til musikk. Målet er blant annet å lage Løtens lengste piknik og Løtens største paella. Løten skaperverksted, som holder til på frivilligsentralen, inviterer til aktiviteter.

Det blir også konsert med ungdomsbandet «3 Bra Kara».