Tror på ny lopperekord

SKREMMENDE?: Kanskje noe for deg, om du ikke er interessert i å ha besøk av fremmede.

SKREMMENDE?: Kanskje noe for deg, om du ikke er interessert i å ha besøk av fremmede. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Når de frivillige på Landsjøåsen lørdag endelig åpner årets loppemarked på Åsvang, byr de på flere lopper enn noen gang. Og de håper på ny omsetningsrekord.

DEL

Da de ivrige kvinnene i Landsjøåsen vel under fjorårets loppemarked omsatte for 350.000 kroner, doblet de omsetningsrekorden til det drøyt 20 år gamle sommerarrangementet.

Nå håper de på ny rekord.

– Damene har tippet alt fra 630.000 til 350.000. Vi har mer lopper enn noen gang, så jeg tror ganske sikkert at det blir ny rekord, sier Elin Rydje, leder i velforeningen i Landsjøåsen.

Åpent hele juli

Da hun traff Østlendingen i lokalene til velforeningen torsdag, var det rett før de frivillige satte inn siste sluttspurt før lørdagens åpning.

– Vi jobber med dette hele året, og det er alltid spennende og gøy når vi endelig kommer til 1. juli, sier hun.

Det er etter hvert blitt en tradisjon at loppemarkedet i Landsjøåsen arrangeres i hele juli måned.

MORO PÅ JOBB: Astrid Rønningen (fra venstre), Vera Mandfloen og Tove Granberg pusser støv og fester prislapper med liv og lyst. Det er en imponerende dugnadsgjeng som tar hand om de mange tusen små og store «lopper» i Landsjøåsen. (Foto: Thorbjørn Bakken)

MORO PÅ JOBB: Astrid Rønningen (fra venstre), Vera Mandfloen og Tove Granberg pusser støv og fester prislapper med liv og lyst. Det er en imponerende dugnadsgjeng som tar hand om de mange tusen små og store «lopper» i Landsjøåsen. (Foto: Thorbjørn Bakken)

Før publikum slippes ut til de fullstappede bordene i velforeningens hus, og det tilhørende teltet, er det mer enn 800 kvadratmeter med lopper. Fullstappede bord med porselen, julepynt, leker, lysestaker, gamle klokker, lamper, cd-er, dvd-er og bokhyller stappfulle av både skjønnlitterære bøker, kokebøker, reiseguider og fagbøker. Til og med en gammel grammofon finner du her – og en massasjebenk og et apparat for vekttrening.

– Her har vi noe for alle. Det tør jeg virkelig påstå, sier Elin Rydje.

Norges reneste?

Hun forsikrer at alt som selges, er rent.

– Alt som har hatt behov for en vask, er vasket. Vi er blitt kalt landets reneste loppemarked, og det håper og tror at er berettiget, sier hun.

Gjengen i Landsjøåsen tar imot lopper hver dag hele året, så Elin Rydje er ikke redd for at det skal bli tomt for lopper, til tross for at loppemarkedet varer i hele tre uker.

LITT AV ALT: På loppemarkedet i Landsjøåsen finner du litt av hvert, eller litt av alt. For eksempel ei kokebok av Eivind Hellstrøm, julepynt og porselensservice.

LITT AV ALT: På loppemarkedet i Landsjøåsen finner du litt av hvert, eller litt av alt. For eksempel ei kokebok av Eivind Hellstrøm, julepynt og porselensservice. Foto:

– Noen kommer med handleposer fulle av ting som de gir bort når de kommer hit for å gjøre et kupp. Året rundt mottar vi lopper, både fra fjern og nær. Vi får både hele dødsbo og enkeltgjenstander, forteller hun.

De er ikke redde for å gå tomme for varer.

– Vi har et lager som er stappfullt, så det er bare å fylle på når varene forsvinner, sier Ein Rydje.

I tillegg til antikviteter og snurrepiperier, vil det også være mulig å kjøpe kioskvarer hver dag, og en gang i uken byr de på hjemmelaget middag.

GRAMMOFON: Har du lyst på en god, gammeldags grammofon, finner du en på loppemarkedet i Landsjøåsen.

GRAMMOFON: Har du lyst på en god, gammeldags grammofon, finner du en på loppemarkedet i Landsjøåsen. Foto:

Artikkeltags