42 har omkommet i drukningsulykker i sommer

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

42 personer har druknet i Norge siden 1. mai i år, opplyser Redningsselskapet, som aldri har hatt så mange redningsoppdrag som i sommer.

DEL

Redningsselskapet har til sammen hatt 3.496 redningsoppdrag, det høyeste antallet noen gang siden selskapet ble stiftet i 1891.

Til sammen 68 personer har mistet livet i drukningsulykker hittil i år. Det er 19 flere enn til samme tid i fjor, viser tall fra Redningsselskapet.

– Hvert liv teller, så dette er kritisk. Mange av disse livene kunne blitt reddet med bedre holdninger og kunnskap om sjøliv og båtliv. Det gjør meg fortvilet, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet til NTB.

16 personer omkom som følge av drukning bare i juli. Det var elleve menn, tre kvinner og to jenter på 12 og 14 år. 17 av 68 drukninger hittil i år er relatert til bading. I fjor var det til sammenligning bare tre badeulykker i samme periode. Nå krever Redningsselskapet tiltak fra regjeringen.

– Utfordringen sender jeg næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, for det er han som er statsråd og han som må ta ansvar, sier Lind som krever nullvisjon for drukninger i Norge, samt innføring av obligatorisk hurtigbåtsertifikat.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken