Vil avlive myten om at treff er for gamle folk: – Bygdetreffet er for alle

BYGDETREFF: – Hernes bygdetreff er for alle, sier fra venstre:  Ragnhild Østlund, Tove Grafsrønningen Rønsberg og Solvår Martinsen.

BYGDETREFF: – Hernes bygdetreff er for alle, sier fra venstre: Ragnhild Østlund, Tove Grafsrønningen Rønsberg og Solvår Martinsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hernes Bygdetreff vil avlive myten om at Bygdetreffet bare er for gamle folk. – Bygdetreffet er for alle. Kom på torsdag og se sjøl, oppfordrer Tove Grafsrønningen Rønsberg.

DEL

I fjor på denne tida så det mørkt ut for Bygdetreffet. Solvår Martinsen og Kjellrun Schulstad ville ha avløsning som ledere, men fikk ingen til å ta over jobben. Bygdetreffet sto i fare for å bli nedlagt da Tove Grafsrønningen Rønsberg og Ingunn Øxseth tok over stafettpinnen. Begge har mødre som har vært aktiv på bygdetreffet i alle år.

– Det hadde vært for gæli om det skulle bli lagt ned, så vi fortsatte. og har hatt møter siden, sier Rønsberg.

Hver andre torsdag i måneden er det møter på Druidenes hus med fast program. Det er sanger, ord for dagen, minneord om noen har gått bort, bursdagssang for dem som har bursdag den måneden. Så er det trim og quiz og sjølsagt bevertning med de lekreste smørbrød, vafler og kringle. Olav Akselsen og Åge Faldmo sørger for musikken.

Og på hvert eneste møte er det et tema. Torsdag kommer Elverums nye fastlege Eli Meljordshagen Langdalen og snakker om hvordan vi best kan ta vare på helsa.

Hernes Bygdetreff er en del av Møteplassen, og i Eldreklubbens tid het det Eldreklubben i Hernes.

Det er kanskje derfor folk tro en må være gammel for å gå på bygdetreff.

– Vi vil avlive myten om at dette er treff for gamle folk. Det er et treffpunkt for alle i Hernes og bygdene rundt. Kom å se hvor trivelig vi har det, sier Tove Grafsrønningen Rønsberg.

Er det noen som trenger skyss, er det bare å ta kontakt med Gerd Langdalen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken