Det bekrefter politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Ingrid Hagen, overfor Ringsaker Blad.

– Fornærmede i siktelsen er mor til de siktede. Politiet har gjennomført innledende avhør av begge de siktede. Fornærmede er ennå ikke avhørt, opplyser Hagen.

Søstrene ble mandag pågrepet av politiet på en adresse nå Nes på Hedmarken siktet for familievold.

To søstre i 70-årene pågrepet og varetektsfengslet for familievold

Alvorlig siktelse

De to pågrepne ble tirsdag framstilt for varetektsfengsling ved Østre Innlandet tingrett, rettssted Hamar, siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 282, mishandling i nære relasjoner. Et lovbrudd med en strafferamme på seks års fengsel. Tingretten besluttet å varetektsfengsle søstrene en uke med brev- og besøkskontroll, men ikke ut over 9. august.

Tingretten framholder i sin fengslingskjennelse at søstrene står overfor en alvorlig siktelse, med risiko for streng straff dersom de dømmes for forholdet.

I sin begrunnelse for varetektsfengsling av søstrene legger tingretten vekt fare for forspillelse av bevis, at de siktede kan samordne sine forklaringer om de får muligheten til å snakke sammen, og påvirkning av vitners forklaringer som dermed ikke kan komme til å avgi fri forklaring til politiet.

Lite omgang med andre

Politiadvokat Hagen ønsker av etterforskningshensyn ikke å uttales seg om hvem som meldte fra til politiet om hendelsen, og som ledet til arrestasjon av de to søstrene.

Etter det Ringsaker Blad erfarer skal den lille familien hatt liten omgang med folk i bygda.

Hvor omfattende skader moren er påført er foreløpig uklart.

– Jeg har per nå ikke full oversikt over skadeomfanget, men fornærmede mottar nødvendig helsehjelp og oppfølging, uttaler Hagen.

Flere tilfeller av vold

Men moren skal ha blitt utsatt for flere tilfeller av vold.

– Det er tale om flere episoder involverende vold og/eller andre krenkelser, opplyser Hagen.

Bistandsadvokat til moren, Helge Hartz, opplyser til Ringsaker Blad at fornærmede ble forsøkt avhørt på mandag, men at det ikke lot seg gjøre på grunn av hennes helsetilstand.

– Det jobbes med å få gjennomført samtale og et nytt tilrettelagt avhør av henne innen kort tid slik at vi får kartlagt hva som har skjedd. Men det betinger at vi er sikre på at helsen hennes er god nok til det. Ut over det kan jeg ikke si så mye mer nå, sier Hartz.