Gå til sidens hovedinnhold

Sp + Ap + en til er aktuelt i Våler

Artikkelen er over 2 år gammel

Forhandlinger om posisjonene i Våler pågår for fullt. Og det forhandles på kryss og tvers. Så vidt Østlendingen erfarer er Sp med fem i kommunestyret, pluss Ap med fire og en tredjepart med èn representant en meget sannsynlig løsning.

Spenningen knytter seg da til hvem den tredje parten i et slik samarbeid men bli. Det spekuleres i at det kan bli Høyre og Lise Berger Svenkerud. Det er nå bare to uker igjen til konstitueringen i det nye kommunestyret i Våler, og i alle partier og lister håper man på en kabal som går opp i løpet av denne uka.

Det kan skje i møter mandag kveld, men da skal man etterpå diskutere internt det forhandlingsutvalgene i de forskjellige partier har kommet fram til.

Blir det Ap, Sp og H blir Ola Cato Lie (Sp) den nye ordføreren, noe som er naturlig etter det sterke partiet og ordførerkandidaten gjorde. Maj-Liss Sæterdalen (Ap) blir da varaordfører, mens Lise Berger SvenkerudH) sannsynligvis får en plass i formannskapet.

Det er heller ikke utenkelig at Sp og Ap kan få med seg fra de tre andre partiene med én representant, nemlig Frp, Pp og SV. Sp, Ap og SV samarbeider på sentralt hold, og en slik løsning i Våler er ikke utenkelig.

Sp og Ap trenger bare én stemme til i kommunestyret for å komme i posisjon med et 10-9-valg av ordfører og varaordfører.

Bygdelista med Bjørn Thomas Berget i spissen og tre representanter i kommunestyret, og Folkelista med Kjell Konterud i spissen kan nok også være aktuelle i et samarbeid med Sp, mens Ap sannsynligvis ikke vil være med i et samarbeid der Folkelista er med.

Hektiske dager venter, og alt kan skje.

Kommentarer til denne saken