(Hamar Dagblad)

De neste 12 dagene skal Richard Heiberg holde 67 informasjonsmøter – i Norge og i utlandet. Hvis alt går som det skal går SpareBank 1 Østlandet på børs 13. juni.

Innen da skal Heiberg ha skaffet flest mulig investorer.

– Bra utbyttekapasitet

– Det er spennende dager nå som vi har møter med potensielle investorer hver dag. Også gleder jeg meg til alle folkemøtene i Hedmark og Oppland over de neste to ukene.

Innimellom møter han potensialelt store investorer, noen ganger en-til-en.

– Jeg møter veldig mye velvilje. Lovverket sier at vi må være litt forsiktige med å gi konkrete råd, men vi presenterer en mulighet for å investere i en bank med lav risiko, solid egenkapital og bra utbyttekapasitet, sier Heiberg.

– Hvorfor til Stockholm, Helsinki, London og New York?

– Fordi det faktisk er mange internasjonale investorer som er interessert i norske sparebanker, og de ønsker vi også å få med oss på eiersiden, sier Heiberg.

Fortsatt Hamar-base

På folkemøtene orienterer Heiberg om hva det vil si at banken blir en egenkapitalbevisbank, hva noteringen bil betyr for folk flest. Og han kommer med forsikringer om at banken, som nylig innfusjonerte en Oslo-bank og byttet navn, fortsatt skal styres fra Hamar.

– Akkurat det er vi mest stolte av; at vi har en engasjert bank som er viktig for folk flest og at den er lokalisert i Innlandet. Og at vi er en stabil kapitalkilde til lån for boliger og bedrifter, til lag og foreninger.

Muligheten for å bestille egenkapitalbevis (se faktaramme) har nå åpnet og varer fram til 9. juni.

Og snart er banken det eneste børsnoterte selskapet fra Hedmark.

– Så hva skjer dagen dere går på børsen?

– Da skal vi ha en seanse på Oslo Børs, med et 30-talls investorer. Også ringer vi i bjella. Da er vi i gang.

Egenkapitalbevis

er et verdipapir som ligner på aksjer, og som omsettes på børsen. Den største forskjellen på aksjer og egenkapitalbevis, er at eiere av egenkapitalbevis har sterkere beskyttelse mot tap. Men i motsetning til aksjer har eiere av egenkapitalbevis begrenset innflytelse i selskapets organer.

Lokalt blir det folkemøter i Hamar 31. mai (Vikingskipet) og i Elverum samme dag (Scandic Hotel Elgstua), i Ringsaker (Prøysenstua) og Gjøvik (Grand hotell) 1. juni, i Tynset (bankens lokaler) 2. juni og i Kongsvinger (Vinger hotell) 7. juni.