Fanger Pokémon på kirkegårder

SPILLET: Slik ser Pokémon Go ut når man jakter Pokémon i virkeligheten.

SPILLET: Slik ser Pokémon Go ut når man jakter Pokémon i virkeligheten. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ulykker, trafikkfare og pokémon-jakt på kirkegårder: Pokémon Go er over alt.

DEL

Lørdag ble Pokémon Go lansert i Norge. Det vanvittig populære mobilspillet har over 21 millioner daglige brukere, og har allerede forårsaket en rekke ulykker og hendelser både i inn- og utland. Ta bare en titt på denne lista:

Kragebeinsbrudd
Michael Sanner (26) fra Elverum måtte på legevakta med kragebeinsbrudd etter å ha veltet med sykkel i jakten på en Pokémon sent lørdag kveld i forrige uke.

Mot kjøreretning
Ungdommer i Bergen kjørte mot kjøreretningen på en enveiskjørt veg mens de lette etter Pokémon, ifølge Bergensavisen. Det hele endte med at de måtte betale et forenklet forelegg på 4.200 kroner for å ha konsentrert seg mer om spillet enn om selve veien ...

Pokémon på upassende steder
Danske Jens Næsland oppdaget at spillere fanget Pokémon på kirkegården i nærheten av datterens grav, skriver Dagbladet. Et såkalt «pokéstop» hvor spillere samler seg på gravplassen i København, få meter unna graven.

Pokémonspillere fanger også Pokémon på US Holocaust Museum. BBC skriver at museet må be folk slutte å spille på området, og at de ser etter måter å få museet ekskludert fra spillet.

Tatt på fersken
Amerikanske Evan Scribner ble tatt i utroskap da hans nåværende kjæreste oppdaget at han hadde åpnet appen i hjemme hos ekskjæresten, skriver New York Post. Takket være GPS-signaler kan spillet registrere hvor hver Pokémon i spillet blir fanget.

Valgkamp
Pokémon Go har også funnet veien inn i den amerikanske valgkampen. På Donald Trump sin Facebook-side blir hans motstander Hillary Clinton avbildet som pokémonen «Crooked Hillary» – en figur som blir beskrevet som en «karrierepolitiker» som senere utvikles til stadiet «arbeidsledig».

Politiet advarer
Norsk politi har allerede advart om farene som finnes ved spillet: På Oslo politidistrikt sin Facebook-side, skriver seksjonen for vold- og seksualforbrytelser at det er viktig å ikke glemme omgivelsene sine. Videre skriver de også at «Det vi ønsker å formidle til foreldre er at de må fortelle barna at de ikke skal bli med personer de ikke kjenner for å finne flere figurer, eller la seg lokke, lure eller presse til å dele bilder eller utføre tjenester for å få andre til å overføre figurer til seg».

LES OGSÅ:

Artikkeltags