Det finnes et hav av mobilspill å velge mellom til både Android og iOS. Noen er veldig gode, andre er svake. Å skille klinten fra hveten er ikke alltid like lett. Men er våre anbefalinger blant mobilspillene som er lansert det siste halvåret.

«Valiant Hearts» (bildet i toppen) er et krigsspill med fokus på de menneskelige historiene mer enn rendyrket action og skyting. Man får se en annen side av andre verdenskrig, og spillet fokuserer på andre ting enn det krigsspill pleier å gjøre.


«The Banner Saga» er et turbasert strategispill tydelig inspirert av vikingtiden. Også her imponerer utviklerne med en meget god historie og flott grafikk. Et imponerende strategispill som knytter historie og kamper flott sammen.


I «Monument Valley» styrer man en liten jente som må komme seg fra A til B gjennom en rekke ulike brett. Her må man manipulere arkitekturen og områdene man befinner seg på slik at man til syvende og sist når målet. Monument Valley er et nydelig spill som utspiller seg i et deilig, saktegående tempo.


Endelig et nytt snowboardspill som er verdt pengene. I «Alto's Adventure» skal du hjelpe Alto å kjøre så langt ned den endeløse fjellsiden som mulig. På vei ned må du samle inn llamaer og mynter, hoppe over hindringer og ta salto.


Telltale, skaperne av spillseriene «The Walking Dead» og «A Wolf Among Us», har brynet seg på universet skapt av George R. R. Martin. Gjennom eventyrspillet «Game of ThronesW får vi stifte bekjentskap med en rekke medlemmer av hus Forrester. Handlingen i spillet knyttes opp mot TV-serien av samme navn, og mange kjente ansikter dukker opp.


Samle sammen en hær av superhelter og skurker og slåss deg vei gjennom fiende på fiende! I «Marvel Contest of Champions» er det kontroller og flotte animasjoner med alle favorittene fra Marvels univers.


Det Frogger-inspirerte spillet «Crossy Road» er et av de mest avhengighetsskapende på denne listen. Her skal man hoppe og sprette over trafikkfylte veier og elver på jakt etter neste toppscore. En morsom vri på et endeløst løpespill.


I «AG Drive» skal du styre et romskip som kjører rundt på ulike baner i en forrykende fart. Når du vinner, får du penger slik at du kan oppgradere, noe som gjør at skipet er enda raskere til neste løp. God banedesign, solide kontroller og mange timer med innhold.


En gammel klassiker fra 90-tallet pusset opp og tilpasset nettbrett. Turbasert strategi blandet med rollespill. «Heroes of Might & Magic III» er listens mest omfattende og tidkrevende spill, men også det med mest innhold.


To lag bestående av tre personer velger sine helter og skal beskytte sin egen og knuse motstandernes base. «Vainglory» er veldig vellaget og med solide kontroller og spillmekanikker.


Blant nyhetene til PS4, XBoxOne og Windows kommer nå et spill om zombieslakt i Nazi-Tyskland. I «Zombie Army Trilogy» brukes de vandøde om kanonføde. Som tittelen tilsier handler det om en armé av gjenoppståtte eklinger, som man må sende tilbake til dødsriket. D.Det hele foregår mot slutten av andre verdenskrig. Der Hitler vanligvis blåser huet av seg, har han i stedet påkalt zombiedommedag.


Det er noe forfriskende ukomplisert og deilig med bybyggerspillet «Cities: Skylines». Brukervennlighet og bygging står i fokus, og det er en fryd å se byen vokse seg større og større. Man starter med blanke ark, en god slump penger og et landområde. Hva man gjør derfra, er helt opp til hver enkelt, men det er lurt å planlegge vegnettet fra starten.