Gå til sidens hovedinnhold

Mandagsdobbel med Norge til over tre ganger innsatsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Norge gikk på en smell i åpningskampen mot Tyskland. Nå er de sugen på revansj.

Oddstips (Bergensavisen)

Spillsenterets øverige mandagsmeny:

Oddssingel Championship: West Bromwich jakter sin fjerde strake

Oddssingel Serie A: Må vinne for å ta opp jakten på Juve!

V65 Leangen: Dalen har V65-bankeren på Leangen

V64 Halmstad: Frekk V64-banker i jakten på storcashen

Mandagens langoddsprogram byr blant annet på Norges andre kamp i håndball-EM. I kveld er Tsjekkia motstander. På fotballfronten er det kamper fra både Serie A, La Liga, Bundesliga, dansk superliga og engelsk Championship. I tillegg er det kamper i tyrkisk toppserie og tysk 2. Bundesliga. Natt til tirsdag er det tre kamper i NHL. For øvrig er det midtukerunde i Premier League denne uken, med kamper både tirsdag og onsdag.

Vanvittige 71 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. FC Nürnberg – Bayer 04 Leverkusen S TV 3,70 3,60 1,70 B (spillestopp kl. 2025)

FC Nürnberg rykket opp igjen til Bundesliga før denne sesongen etter fire sesonger i 2. Bundesliga. De har fått et tøft start på øverste nivå. Bayern-laget står uten seier i de seks siste kampene, og ligger på nedrykkskvalik før mandagens hjemmekamp mot Leverkusen.

I de to siste kampene i Bundesliga har de tapt 0–2 hjemme mot Stuttgart og i forrige uke tapte de hele 2–5 borte mot Schalke 04.

Nürnberg har kun vunnet to av de siste tolv kampene. Begge seirene har kommet på hjemmebane – mot henholdsvis Fortuna Düsseldorf og Hannover 96. Nå er de uten seier i de tre siste hjemmekampene. De har to tap og én uavgjort.

Nå kan du skrape flax-lodd her!

Det er defensivt det har sviktet for den nyopprykkede klubben denne sesongen. 29 baklengsmål på tolv kamper gjør dem til det laget som har sluppet inn mest mål i Bundesliga så langt. I fem av de seks siste kampene i ligaen har de sluppet inn to mål eller mer.

Til denne kampen mangler vertene forsvarsspilleren Robert Bauer som er suspendert etter at han fikk rødt kort mot Scahlke. Også keeper Christian Mathenia er ute.

Se alle sesongens nye Leverkusen-drakter her!

Leverkusen har levert en skuffende sesong så langt. De ligger nede på en anonym tolvteplass før mandagens kamp. Selv om de vinner mandagens kamp, vil de bare klatre én plass på tabellen.

Etter å ha tapt to kamper på rad mot Hoffenheim og RB Leipzig, vant endelig Leverkusen sist helg da de slo bunnlaget Stuttgart. I midtuken klarte de 1–1 mot Ludogorets i Europa League. Det er fremgang å spore. De har kun vunnet fire av tolv kamper denne sesongen, men laget viser bedring på bortebane. De var uten tap i tre bortekamper på rad før de røk på en smell mot Leipzig (0–3) i forrige bortekamp.

Spissen Kevin Volland scoret to ganger mot Stuttgart sist, men han hvilte i Europa League-matchen i midtuken. Han starter trolig igjen i kveld sammen med Karim Bellarabi. Den eneste som mangler hos Leverkusen er forsvarsspilleren Panagiotis Retsos.

Begge lagene sliter på nedre halvdel av tabellen, men Leverkusen har størst potensial av de to klubbene. Nå har de hvilt et par nøkkelspillere før denne akmpen, og jeg tror gjestene tar alle tre poengene her. Oddsen er 1,70. Den brukes i en dobbel sammen med Norge i håndball-EM.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Tsjekkia–Norge (Handikap fulltid 6-0) 2,10–7,50–1,80 B (spillestopp kl. 2055)

Håndball-EM. Gruppe D. Norge har hatt det for vane å starte litt haltende i mesterskapene, men så har de spilt seg opp utover i turneringene.

Lørdag skjedde det igjen. Norge gikk på et overraskende 32-33-tap mot Tyskland i åpningskampen. Nå må de slå tilbake på direkten, og det tror jeg de gjør.

Norge leverte en elendig forsvarskamp mot Tyskland. Det er svært sjelden Thorir Hergeirssons jenter slipper inn 33 mål. Offensivt var det en del positive tendenser. Emilie Hegh Arntzen var en av dem som viste vei fremover, men Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Linn Jørund Sulland har fortsatt mye å gå på. Det må heve seg i mandagens kamp.

Tsjekkia er det svakeste laget i Norges EM-gruppe. De tapte 28–31 i åpningskampen mot Romania, men resultatet lyver litt. Rumenerne senket tempoet utover i annen omgang da de hadde kontroll på kampen. Tsjekkia skal være en overkommelig motstander for Norge som fikk seg en vekker i åpningskampen.

Norge har feid over tsjekkerne i de tre siste kampene de har møttes. Sist lagene spilte mot hverandre var i VM i fjor. Den gangen vant Norge 34–16. I den kampen løp de Tsjekkia i senk.

Lucie Satrapovaer en brukbar keeper, men hun får ikke mye hjelp av forsvaret. De holder ikke nivået. Offensivt er Iveta Luzumová spilleren de norske spillerne må nøytralisere. Hun er god og spiller for tiden i den tyske storklubben Thuringer.

Norges feilskjær mot Tyskland gjør at veien videre kan bli langt mer kronglete enn vanlig.

Norge og semifinaler i OL, VM og EM har vært en tilnærmet selvfølge i mange, mange år. Bare én gang siden 2005-VM (norsk niendeplass) er semifinalene spilt uten norsk deltakelse. I 14 av 15 mesterskap var Norge i semifinale i perioden 2006–2017.

De tre beste lagene i Norges EM-pulje går videre til hovedrunden. Med dit blir resultater mot topp-tre-lagene i gruppespillet. De norske jentene kan fortsatt avansere med maksimal poengscore (fire), men det kan også ende med null eller to poeng.

Jeg bommet grovt på lørdagens kamp mot Tyskland. Jeg trodde Norge skulle valse over tyskerne, men isteden var det Norge som fikk kjørt seg. Tsjekkia holder imidlertid ikke samme nivå som tyskerne.

I de tre siste kampene mot Tsjekkia har Norge vunnet med ti mål eller mer. Jeg tror et revansjesugent norsk lag vil gå rett i strupen på tsjekkerne. UJeg forventer at de norske jentene vil heve seg i forsvar og da kommer også kontringsmålene. Da kan det bli mange mål. Jeg tror Norge vil dekke handikapet med seks mål. 1,80 i odds er ok. Den brukes i en pen dobbel.

Mandagens dobbelttips er Leverkusen + at Norge vinner med syv mål eller mer mot Tsjekkia. Denne kombinasjonen gir herlige 3,06 i odds. Spillestopp er klokken 2025.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken