SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi tror Norge valser over Tyskland

Bærum  20181125.
Heidi Løke under kampen mellom Norge-Frankrike i Telenor Arena.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Bærum 20181125. Heidi Løke under kampen mellom Norge-Frankrike i Telenor Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tyskland bygger opp et nytt lag, og de skal være en overkommelig oppgave for regjerende europamester Norge.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Tippetips:  Er Mourinho og United sikre på lørdagskupongen?

V75 Klosterskogen: Vi jakter førjulskroner i V75

Oddsdobbel Premier League: Fire ganger pengene på engelsk dobbel

Oddssingel Premier League: Overlegen hjemme mot West Ham

Oddsdobbel Premier League:  United lager ingen målfest

Oddssingel Premier League: Huddersfield vinner igjen

Omtale: Everton - Liverpool, derbyet som kom etter at Liverpool stjal Anfield

Lørdagens oddsmeny er akkurat som vi liker det. Det er proppfullt av fine kamper. Det spilles blant annet seks kamper i Premier League og det er full rulle i Championship, i tillegg spilles det ti kamper i FA-cupen. På kontinentet er det fullt kjør i alle de store ligaene. Advent er også tid for håndball. EM for kvinner i Frankrike er i full gang, og Norge spiller sin åpningskamp mot Tyskland klokken 1500. Her hjemme spilles Lillestrøm og Sandviken cupfinale for kvinner i Telenor Arena.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Norge - Tyskland (Handikap fulltid 0-5) 1,75 - 8,50 - 2,10 H

Håndball-EM. Gruppe D. Norge er regjerende europamestere etter at de gikk til topps under EM i Sverige for to år siden. Det norske landslaget har vunnet EM-gull i seks av de syv siste mesterskapene, og de er også i år blant favorittene til å vinne.

Bookmakerne holder Norge som favoritt foran vertsnasjonen Frankrike, og Russland kommer på tredjeplass.

Hos Norsk Tipping er oddsen på at Norge vinner EM 2,00. Oddsen på at verdensmester Frankrikek skal gå til topps i turneringen på hjemmebane er 4,00.

Klikk her for å levere dette spillet

En av hovedgrunnene til at Norge er favoritt, er at de har to av verdens beste keepere. Thorir Hergeirsson kan velge mellom i Katrine Lunde og Silje Solberg mellom stengene. Det er antakeigvis verdens beste målvaktteam på kvinnesiden.

Med Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Skogstarnd ute, vil mye ansvar bli lagt på skuldrene til  Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Linn Jørum Sulland. Det tror jeg de takler greit. Denne gjengen har solid erfaring fra viktige kamper i Europa med klubb- og landslag, så de klare til å ta steppe inn.

Jeg tror imidlertid at det norske laget vil savne Nora Mørk sin evne til å gjøre ting på egenhånd. Hun var en som kunne gå på mål når de andre vegret seg.

Tyskland leverte et litt skuffende VM på hjemmebane for ett år siden, hvor de røk ut i åttendedelsfinalen mot Danmark, men de hadde ingen problemer med å ta seg til EM. Tyskerne tok seg til turneringen sammen med Spania.

Henk Groener har tatt over som landslagssjef etter Michael Biegler, og han er i ferd med å bygge opp et nytt lag hos tyskerne. En rekke spillere ga seg på landslaget tidligere, og nye spillere har kommet til. Det er litt vanskelig å vite hvor de står.

Nå kan du skrape flax-lodd her!
 

Hos Norge har Silje Waade kommet inn i den norske EM-troppen. Hun erstatter Amanda Kurtovic som pådro seg en alvorlig kneskade i kampen mot Frankrike i Møbelringencup. Norge må også spille mesterskapet uten Nora Mørk og Stine Skogrand. At tre av profilene mangler i Frankrike vil svekke Norge, men ikke verre enn at jeg tror det norske laget fortsatt vil være med å kjempe om EM-gull.

Norge har ofte hatt litt startvansker i mesterskapene, men jeg tror ikke de får problemer med tyskerne. Norge har vunnet de to siste kampene mot Tyskland med seks mål eller mer. Jeg tror også at de klarer det her, og jeg sater pengene på at Norge vinner kampen i Brest med seks mål eller mer. Oddsen er 1,75. Denne brukes i en flott dobbel.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Lille - Lyon 2,50 - 3,15 - 2,40 B (spillestopp kl. 1655)

Lille har overrasket positivt i Ligue 1 denne sesongen. De kjemper helt i toppen av tabellen, selv om de så vidt unngikk nedrykk sist sesong.

Christoph Galtier tranformert Lille-laget fra å være en nedrykkskandidat til å være en tittelutfordrer, eller iallfall noe i nærheten av det i Ligue 1. 

De har allerede vunnet mot Marseille (3-0), Saint-Etienne (3-1) og Rennes (3-1). Alle tre lagene var blant de syv beste sist sesong. De har også vunnet mot Caen (1-0), Dijon (2-1) and Guingamp (3-0), men nå har det begynt å fuske for Lille-laget. De står uten seier i de fire siste kampene.

Lille hadde kun to tap på de elleve første kampene før de dro til Alsace for å spille i Coupe de la Ligue mot Strasbourg. Lille stilte med et noe svekket lag i den kampen for å ha et best mulig lag til toppkampen mot PSG noen dager senere. De tapte cupkampen 2-0, og deretter tapte de 1-2 mot Paris-laget. Selv om de spilte en meget god kamp mot de franske mesterne, så virker det som selvtilliten til Lille-laget er helt forsvunnet.

De har vært svake i de to siste kampene, hvor de har spilt 0-0 mot Strabourg og tapte 0-2 mot Nice. De har bare scoret en gang på de fire siste kampene.

Lyon på sin side spilte i Champions League i midtuken, hvor de imponerte med å spille 2-2 mot Manchester City. Det har antakeligvis gitt selvtilliten deres en boost.

Det var en skikkelig lagseier, og de viste at seieren mot City på Etihad ikke bare var flaks.

Nå kan du skrape flax-lodd her!

Lyon har imponert i de siste ukene. De er ubeseiret i de åtte siste kampene i alle turneringer.

I denne perioden har de blant annet vunnet mot Nimes (2-0), Guingamp (4-2) og Saint-Etienne (1-0). Laget fra den gastronomiske hovedstaden i Frankrike ligger i øyeblikket på annenplass i Ligue 1, selv om de hadde en litt rusete start på sesongen, hvor mange ventet på at manager Bruno Genesio skulle få fyken. Nå har de fått opp damen, og offensivt har det virkelig løsnet. De har scoret 15 mål på de syv siste kampene.

Memphis Depay og Nabil Fekir har fortsatt storspillet sammen med Houssem Aouar som har fått sjansen i Bertrand Traores fravær.

Adama Soumaoro og Fares Bahlouli er begge ute hos Lille.

Lyon mangler Rafael som er suspendert etter at han fikk rødt kort mot St. Etienne. Leo Dubois og Amine Gouiri er begge skadet hos gjestene.

Lille har faktisk vunnet tre av de fire siste kampene mellom disse to lagene, men jeg tror de taper denne matchen. Mens formkurven til Lille peker nedover, så peker den motsatt vei for Lyon. Gjestene har kun tapt én av de siste 15 kampene.

Lyon har nå vunnet fire av de siste seks bortekampene, og jeg tror de tar en ny seier i Nord-Frankrike på lørdag., selv om Lille er ubeseiret i de siste ti hjemmekampene i Ligue 1.

Lørdagens dobbeltips er at Norge vinner med seks mål eller mer + Lyon. Denne kombinasjonen gir flotte 4,20 i odds.

Klikk her for å levere dette spillet