Gå til sidens hovedinnhold

Spisset toppidrett i Elverum og på Tynset er berget

Artikkelen er over 1 år gammel

Sp og Ap redder toppidrettssatsingen ved Elverum, Stange og Nord-Østerdal VGS

Siden 2015 har det vært etablert spisset toppidrettssatsing som en del av idrettsprogrammene ved de videregående skolene i Stange, Elverum og Tynset.

Ordningen skulle evalueres etter fire år, og prosjektleder og fylkesrådmann for Innlandet hadde innstilt på å avvikle ordningen. Arbeiderpartiet og Senterpartiet gjør det nå tvert imot klart at de vil bevare ordningen de beskriver som svært vellykket.

Utvalgsleder i fylkestinget for Arbeiderpartiet, Per-Gunnar Sveen, forklarer at dette vil sikre et fortsatt godt offentlig tilbud for aktive idrettsungdommer i Innlandet.

– Den spissede toppidrettssatsingen ved de videregående skolene i Elverum, Stange og Nord-Østerdalen er et tilbud som er åpent for alle, uavhengig av lommeboka til deres foreldre. Nå kan all ungdom som vil satse aktivt på håndball, fotball, langrenn, skiskyting eller friidrett vite at det fortsatt vil være et godt tilbud for dem i Innlandet, uten at deres foreldre må betale 80-100.000 kroner i året. Spisset toppidrett er gratis og et veldig godt alternativ til privatskoler, forteller Arbeiderpartiets Per-Gunnar Sveen.

Leder av Hedmark Senterparti, Per Martin Sandtrøen, er svært glad for at de nå redder toppidrettstilbudet i Stange, Elverum og på Tynset.

– Toppidrettstilbudet ved disse skolene har vært en suksess. Dette er en ordning som sørger for at ungdom i både Østerdalen og på Hedmarken kan kombinere skole og idrettssatsing på en utmerket måte, uten at de må flytte hjemmefra. Samtidig har ordninga vært så vellykket at ungdom også fra andre steder i landet har valgt å flytte til for eksempel Tynset for å bli en del av et inspirerende idrettsmiljø. At vi redder denne ordninga, er godt nytt for alle som vil bevare og styrke håndballsatsingen i Elverum, friidrett- og sykkelsatsingen i Stange, eller ski- og skiskyttermiljøet i Nord-Østerdalen, sier Per Martin Sandtrøen.

Utvalgsleder i fylkestinget for Senterpartiet, Stein Tronsmoen, peker på at dette er et tilbud som har gitt viktige ringvirkninger.

– Toppidrettstilbudet har generert betydelig anleggsbidrag fra vertskommunene. Spesielt i Nord-Østerdalen, der det jobbes med å etablere høyskoletilbud i forlengelsen av videregående skole, fastslår Tronsmoen.

Kommentarer til denne saken