Gå til sidens hovedinnhold

Spleiselag på 50 millioner fører vann og avløp til Budor

Artikkelen er over 2 år gammel

Første etappe i arbeidet med å bygge nytt vann- og avløpsanlegg fra Nordbygda til Budor er i gang.

Hele anlegget er beregnet å koste 50 millioner kroner. Løten kommune bidrar med fem millioner, mens Løiten Almenning har satt av 15 millioner kroner til utbyggingen. Resten av kostnadene i byggeperioden dekkes av lån, som vil inngå i avgiftsberegningen.

Hvor stor regninga blir i form av avgifter for den enkelte hytteeier, er ikke klart ennå. Budor-abonnentene som kobles på det nye vann- og avløpsanlegget, blir en del av et felles selvkostområde for kommunen fra 2020.

– Vi jobber med dette nå og håper å få vedtatt nye forskrifter i høst, sier Jens Petter Østerhaug, virksomhetsleder for teknisk drift i Løten kommune.

Kommunestyret avgjør, men i forslaget legges det opp til differensierte avgifter for bebyggelsen i fjellet og nede i bygda, ifølge Østerhaug.

Foreløpig pågår det graving og legging av nye rør på første delstrekning, som er fra Kvernhuslykkja til Budor skistadion på Gryllingsætra. Her utføres jobben av Åmot-firmaet John Galten AS.

– De skal være ferdig til sommeren neste år, sier Jens Petter Østerhaug.

Sent i høst starter arbeidet på parsell to, som er videre til Budor. Dette oppdraget skal ut på anbud etter sommerferien, og alt skal være ferdig innen utgangen av 2020.

Hele anlegget er på rundt ni kilometer. I tillegg til rør kommer nytt høydebasseng, som skal bygges ved Kvernhuslykkja i vinter, og flere pumpestasjoner for vann og kloakk på strekningen.

I dag er nærmere 400 hytter tilknyttet et lokalt vann- og avløpsanlegg på Budor. Renseanlegget fra 1998 vil bli fjernet innen tre til fire år, opplyser Østerhaug. Budor vannverk vil trolig legges ned først.

Når Budor-området knyttes til kommunens hovedanlegg for vann og avløp, gir det økt kapasitet og muligheter for utbygging av nye hyttefelt i Løtenfjellet.

Les også

undefined

 

Kommentarer til denne saken