Carl besøker Arnold

Løfter i USA: Carl Yngvar Christensen er invitert til Arnold Sports Festival i Ohio, USA. Lørdag satser han på å løfte mer enn 352,5 kg i markløft. Foto: Wenche Norberg-Schulz

Løfter i USA: Carl Yngvar Christensen er invitert til Arnold Sports Festival i Ohio, USA. Lørdag satser han på å løfte mer enn 352,5 kg i markløft. Foto: Wenche Norberg-Schulz

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I dag setter styrkeløfter Carl Yngvar Christensen seg på flyet til USA, hvor han skal delta i Arnold Sports Festival.

DEL

– Dette blir en veldig artig opplevelse. Det blir helt topp, sier Carl Yngvar Christensen, som i dag setter snuta mot Ohio.
Over 18.000 utøvere
I mars hvert år avholdes verdens største multiidrettsarrangement, The Arnold Sports Festival, i Ohio, USA.
Selveste Arnold Schwarzenegger står bak det gedigne arrangementet, med mer enn 18.000 utøvere som konkurrerer i 45 forskjellige idretter og begivenheter. Her finner man alt fra ulike kampsporter til cheerleading og bueskyting. 12 olympiske idretter er med på programmet.
175.000 mennesker tar turen innom for å se de forskjellige utøverne i aksjon i løpet av helgen.
Kun inviterte
På denne idrettsfestivalen er det også en styrkeløftkonkurranse, hvor det kun konkurreres i enkeltøvelser.
Den eneste måten å få delta på en av disse øvelsene, er ved invitasjon. Det finnes bare en måte å motta en slik invitasjon på, og det er om amerikanerne selv mener du er god nok til å komme.
Tre nordmenn er invitert til å delta i markløftkonkurransen. To seniorer, og Brumunddal Atletklubbs Carl Yngvar Christensen.
– Det er selvfølgelig stas å få en invitasjon. De vil lage et bra show, og det er moro at de vil ha med meg, sier han.
Løfting lørdag
I dag setter Christensen seg på flyet til USA sammen med landslagstreneren og de andre norske inviterte. Lørdag står markløft på programmet.
Konkurransereglene er enkle: 13 løftere veier inn, og får tre forsøk. Det handler om å dra mest mulig kilo opp fra bakken. Den som får flest poeng, regnet med en formel for kilo på stanga og kroppsvekt, vinner.
– Jeg har ingen sjanse til å få noen plassering. Jeg blir nok ikke blant topp ti engang. Målet blir å slå min personlige rekord på 352,5 kg, forklarer Christensen.
– Gammel actionhelt
Brumunddal-løfteren ser fram til en helg fylt av ulike styrkeidretter.
– Hva gleder du deg mest til, Christensen?
– Jeg gleder meg først og fremst til min egen konkurranse. Men jeg gleder meg vel så mye til å se alt det andre, som smått legendariske Strongman Classic, som er den strongman-konkurransen hvor det løftes tyngst, svarer han.
– Får du sett Arnold?
– Det blir vel med et øyekast. Jeg regner med at sikkerheten rundt han er stor. Men det blir moro å se en gammel actionhelt, avslutter Christensen.


«Det blir moro å se en gammel actionhelt»
Carl Yngvar Christensen

Artikkeltags