Ståhl er endelig klar

ENDELIG I HAVN; Leder for Hovedlaget i Moelven IL, Syver Kyllingstad, kunne lørdag endelig presentere Glenn Ståhl som klubbens nye trener.

ENDELIG I HAVN; Leder for Hovedlaget i Moelven IL, Syver Kyllingstad, kunne lørdag endelig presentere Glenn Ståhl som klubbens nye trener.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Etter lang tids spekulasjoner signerte Glenn Ståhl lørdag en treårskontrakt med Moelven.

DEL

Ryktene om heltidsansettelsen av tidligere Hamkamspiller Glenn Leif Ståhl har skapt mange reaksjoner lokalt og mang et leserbrev er forfattet i krasse ordelag. Skepsisen bunner i all hovedsak i hvordan det økonomisk skal la seg forsvare å ha en heltidsansatt trener på nivå fire i Norge og leder for hovedlaget i Moelven IL Syver Kyllingstad beroliger aktører i andre idretter enn fotball:
– Kostnadene i forbindelse med ansettelsen belastes fotballgruppa i sin helhet, presiserer Kyllingstad.

Ferdigfinansiert prosjekt

Sportslig leder i Moelven Ole Bosmen og nevnte Kyllingstad kaller ansettelsen av Ståhl et treårsprosjekt der finansieringen allerede er i boks. Dermed blir det ingen kronerulling fra sesong til sesong for at det skal gå rundt.
– Dette er et treårsprosjekt som er ferdigfinansiert. For å få til dette har vi omdisponert midler og fått inn friske penger i form av nye sponsorer, forteller Kyllingstad.

Ikke bare trener

Noe annet som er viktig å få fram er at Ståhls trenergjerning i klubben kun utgjør ca. 40% av stillingen. Det er de neste førti prosentene i brøken som er interessante og kanskje enda viktigere enn den jobben som gjøres rundt A-laget. Den delen av kaka skal nemlig brukes på kurs og opplæring av klubbens egne trenere og oppfølgingen av disse. Dermed kan Glenn Leif, som er i gang med den høyeste utdanning det svenske fotballforbundet har å tilby, regelrett øse sin kompetanse nedover i systemet i Moelven. De siste tjue prosentene er øremerket diverse gjøremål i klubben.
– Glenn har en formell kompetanse som vi i Moelven ønsker å ta del i, sier Kyllingstad som kom i kontakt med Ståhl via modøl og Kammaspiller Vegar Bjerke.

–Godfølelsen har vokst

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben etter nyttår og føler meg privilegert som får jobbe som trener på heltid. Etter at kontakten oppsto har godfølelsen vokst og jeg er glad vi endelig er i mål. Jeg har gjort litt research og har fått gode tilbakemeldinger når det gjelder klubben og jeg så også noen kamper i høst, og det så lovende ut. Når det gjelder ambisjoner for laget må jeg få litt mer kjøtt på beinet før jeg kan si noe konkret, men jeg personlig har alltid store ambisjoner. Opprykk er jo et naturlig mål, men ikke nødvendigvis i år. Det tar litt tid å heve kompetansen til en hel organisasjon opp et nivå og alt må henge med for at vi skal kunne lykkes. Det er en tøff avdeling vi har havnet i, men vi skal få utrettet mye nå på vinteren både når det gjelder holdninger og fysisk forfatning, sier Ståhl.
– Kostnadene i forbindelse med ansettelsen belastes fotballgruppa i sin helhet.
Syver Kyllingstad, leder i hovedlaget.


 

Artikkeltags