Esten fra Alvdal kan titulere seg som uoffisiell norgesmester

GJØR DET GODT: Esten Hansen Møllerud-Hauen fra Alvdal gjør det godt i terrenget.

GJØR DET GODT: Esten Hansen Møllerud-Hauen fra Alvdal gjør det godt i terrenget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Esten Hansen Møllerud-Hauen beviste i helga at han er et av de største løpstalentene i Ren-Eng om dagen. Da gikk han til topps i Ungdomsmesterskapet i terrengløp.

DEL

Dermed kan unggutten titulere seg som uoffisiell norgesmester etter at han satte samtlige konkurrenter i 15-årsklassen til veggs i løypa.

Etter fire kilometer med løping var den sliten, men lykkelig løper som krysset målstreken. Da hadde han parkert konkurrentene.

– Jeg hadde planer om å øke farten på den tredje og nest siste runden. Men jeg var så stiv at jeg hadde mer enn nok med å holde det tempoet som medaljevinnerne i G 16-klassen hadde lagt opp til. Det gikk egentlig fort nok. Fokuset ble derfor å holde følge med 16-åringene lengst mulig, sa Esten som så at han økte ledelsen til konkurrentene i sin første UM-start i terrengløp.

Møllerud-Hauen er i ferd med å legge en knallsterk sesong bak seg. Det har blitt mange fine plasseringer på 10.-klassingen som spiller trombone i skolekorpset og ellers driver med fem–seks ulike idretter.

Det går i løp, fotball og orientering i sommerhalvåret. I den mørkeste og kaldeste årstiden er det langrenn og skiskytinger som gjelder for multitalentet.

Sjøl sliter han med å si hva han trives best med.

– Jeg sliter med å rangere dem. Jeg føler at alle idrettene har sin sjarm. Det er derfor jeg holder på med mye forskjellig, sier den nybakte gullgutten som nå flytter fokuset over på langrenn og skiskyting.

Han regner med at det vil bli noen samlinger de neste ukene. Det er bare et par måneder til sesongen starter for unggutten som det skal bli interessant å følge de neste årene.

Artikkeltags