Å få tildelt arrangementet av en landsfinale i seg selv er stort for en klubb. NMK Elverum legger imidlertid ikke skjul på at det å få landsfinalen i 2016 er ekstra stas.

– Det er mye som skal feires, forteller en strålende fornøyd Therese Larsen i NMK Elverum.

– Det beste konseptet

Sju klubber søkte om å få landsfinalen i bilcross 2016, den aller gjeveste konkurransen innenfor den sportsgrenen i Norge, men det var NMK Elverum sin søknad som var best.

Klubben er opptatt av de tre jubileene som er i 2016, og da spesielt at NMK (Norsk Motor Klubb) fyller 100 år.

– At organisasjonen vår blir 100 år er stort og vi vil fronte det. I søknaden la vi stor vekt på 100-årsjubileet samt at det er 20 år siden vi hadde landsfinalen sist på Starmoen og 30 siden første landsfinalen ble arrangert, sier Larsen.

Det var imidlertid ikke selvsagt at det var Elverum som skulle få tildelingen av landsfinalen.

– Vi har jo søkt om å få landsfinalen i mange år, endelig fikk vi det. Vi har vist at vi er gode arrangører tidligere. I tillegg hadde vi en søknad som falt i god smak. Jeg tror det sto og vippet mellom et par klubber og at det var søknaden som gjorde at vi fikk tildelingen. Jeg mener vi ga det beste konseptet.

Lokal nytte

Larsen mener også at resten av lokalsamfunnet i og rundt Elverum vil dra nytte av arrangementet.

– For motorsportmiljølet i Elverum betyr det mye. I tillegg til kjørere vil det også trekke mye publikum og yte lokalsamfunnet godt med tanke på overnattinger og mat som må bestilles. Alt vil foregår på en dag og det vil bli mye som skjer for både store og små.

Selv om landsfinalen i Elverum ikke er før august 2016, startet allerede forberedelsesarbeidet.

– Det er de aller beste førerne i landet som kommer hit. Vi må ha med oss kommunen og ordføreren på dette, og planleggingen starter nå.

Godt representert

Vertsklubben har også et håp om sportslig suksess. De har førere som Jørn Grinden som har vunnet landsfinalen to ganger og Kjetil Finstad som har vunnet én gang.

– Vi har flere som kan hevder seg i toppen. NMK Elverum pleier å være godt representert i landsfinalen. Vi har alltid med representanter som hevder seg og som ikke bare er listefyll.