Får kun plass til 1.400

Tegningen: Her er den første tegningen som viser hvordan det nye anlegget vil se ut.

Tegningen: Her er den første tegningen som viser hvordan det nye anlegget vil se ut.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Da Elverum sikret opprykket til Adeccoligaen mot Raufoss, var det 1.700 på tribunene. Etter oppgraderingen av anlegget vil det kun være plass til 1.400 tilskuere.

DEL

Den nye tribunen (med mediehus) på nordsiden av Elverum stadion vil ha en kapasitet på 522 sitteplasser når den står ferdig. På sørsiden skal det også gjøres tiltak som vil gjøre at det blir om lag 350 sitteplasser der. Dermed er det garantert at det blir minst 850 sitteplasser etter opprustningen ettersom NFFs krav sier at maks 40 prosent av tilskuerplassene kan være ståplasser.

Det vil si at klubben, med dagens tall, kan legge opp til maks 566 ståplasser. Det vil gi en total kapasitet på om lag 1.400 tilskuere.

Skal ivareta sikkerheten

Sittetribunen på nordsiden vil være 50 meter bred, dermed er det rom for å lage ståplasser på begge sider av tribunen.

– Vi jobber for å lage ståtribune på begge sidene av tribunen. Kravene fra NFF er laget for å ivareta sikkerheten og det må vi forholde oss til, sier leder i Elverum Fotball, Svein Jarle Sandvik.

Den eneste løsningen klubben vil kunne ha flere plasser er å investere i flere sitteplasser, noe de ikke har økonomi til.

– Det vil være nok med 1.400 tilskuerplasser i de fleste kampene, sier Sandvik.

I god rute til KIL-kampen

Klubben har nå valgt totalentreprenør og kom allerede i forrige uke i gang med arbeidet som må gjøres i garderobene inne i Rolfshallen. Det skal bli ferdig til påske.

En av de første dagene i april skal det gamle kunstgressdekket av. Deretter trengs det et par dager med tørt vær før det nye dekket legges på plass.

15. april vil de nye tribunene bli levert. Dette forutsetter at byggesøknaden til kommunen blir godkjent.

– Vi er innforstått med at det er en stram tidsplan, men det er ingenting som sier at vi ikke skal klare det til kampen mot Kongsvinger 28 april.

Tribunen vil være i svart og hvitt – Elverums farger.

Artikkeltags