Christian Berge blir norsk landslagssjef etter Robert Hedin, og får dermed oppgaven med å lede Norge fram til kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni.– Da forespørselen kom, var jeg aldri i tvil om at jeg hadde lyst til dette, uansett om det var snakk om en kortsiktig eller langsiktig løsning, sier Berge til Østlendingen.

Mediene flokket seg rundt Elverum-treneren for å få svar på hvordan han nå skal lede Norge til VM i Qatar, men Berge selv formelig tripper etter å komme seg “på gulvet” for å starte på jobben som skal gjøres.

– Jeg har en klar formening om hva vi skal endre på, men det blir ikke snakk om store omveltninger. Det er det ikke tid til. Mye av det handler om å få marginene til å bikke vår vei, og jobbe med detaljene. Norge har tapt for mange kamper med ett mål, og når man gjør det ofte nok, er det ikke tilfeldig lenger, påpeker Berge overfor Østlendingen, og drar fram nøkkelord som er viktige for ham i jobben som skal gjøres:

– Det handler om holdninger, lojalitet og kollektiv tankegang. Det krever jeg av spillerne, sier Norges ferske landslagssjef.

Berge skal dele tiden sin 50/50 mellom Elverum Håndball og Norges A-landslag, og er klar på at han kan håndtere begge oppgavene.

– Det er dette jeg elsker å drive med, og det er dette jeg vil. Jeg har klare mål både for Elverum og landslaget, og jeg er glad i konkrete oppgaver, sier Berge.

Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, sier til Østlendingen at Christian Berge ikke diskvalifiseres fra en langsiktig løsning med forbundet uansett utfall i kampene mot Østerrike, og var også opptatt av å rose Elverum Håndball for å gjøre den delte trenerløsningen mulig.

– Elverum Håndball la tidlig til rette for at vi kunne finne løsninger, og vi har kun jobbet med å sikre oss Christian denne uken. Uten den velviljen hadde vi ikke stått her med denne løsningen. Nå har vi en avtale om at vi skal dele ham 50/50, men kjenner jeg Christian rett, blir det vel snakk om 100/100 fram til juni, sier Langerud.

SE REAKSJONENE ETTER DAGENS
PRESSEKONFERANSE ØVERST I SAKEN!