Da Elverum trakk Nantes som motstander i 3. runde av kvalifiseringen til EHF-cupen, trodde de fleste - inkludert treneren - at løpet var kjørt.

Men med søndagens sjumålstap er håpet om avansement tent hos Christian Berge.

Elverum tapte med nøyaktig sju mål.

– Vi gjør en veldig godt kamp, for det er et sterkt lag vi møter.  Jeg er svært fornøyd med den innsatsen gutta legger ned, for de blør virkelig for drakta i dag, sier Christian Berge til Østlendingen på telefon fra Frankrike.

Og han var minst like fornøyd med å se frustrerte Nantes-spillere utover i kampen.

– Det lyste virkelig frustrasjon ut av øynene deres. De hadde definitivt mest å tape i denne kampen, og jeg synes vi løste oppgaven meget bra, sier Elverum-treneren.

Offensivt Nantes

Elverum ble møtt av et meget offensivt 3-2-1-forsvar i Palais des Sports de Beaulieu, og brukte litt tid på å finne ut av hvordan de skulle løse oppgaven.

– Vi ble lurt veldig til å begynne med, men så begynner vi å finne ut av det, og etter det har vi faktisk heng på dem hele kampen. Vi er bare fire mål bak et godt stykke ut i 2. omgang, men så blir vi slitne. Rönnberg sliter med en vond fot, og med både Martin Karlsson og Leonel Ojala ute med røde kort, hadde jeg lite å bytte med, forklarer Berge.

Og med lite bytter fra Elverum-benken klarte Nantes å skaffe seg et forsprang på sju mål, uten at Berge stresser av den grunn.

– Nå har jeg faktisk et ørlite håp, konstaterer han.

Og Elverum-treneren får støtte av sin beste spiller søndag, Nacor Medina.

– Vi kan helt klart ta dem på hjemmebane. Jeg ble ikke skremt av det de viste her i Frankrike, sier sjumålsscoreren, som har følgende å melde om egen innsats:

– Ingen umulighet

– Jeg synes jeg treffer bra med skuddene. Jeg måtte ta en del 50/50-sjanser, og fikk inn de fleste. Men jeg synes laget jevnt over presterer bra, så det er definitivt ikke en umulighet å slå dem hjemme. Utover i kampen så vi også at Nantes-spillerne ble frustrerte. De trodde at de skulle spasere seg til seier, men måtte virkelig jobbe for det. Dette er individuelt gode spillere som det er vanskelig å ta seg forbi, men i Terningen Arena kommer det til å bli en helt annen kamp, advarer Medina.

Det er Christian Berge enig i.

– Det var ikke all verdens til tempo her nede, så det kommer helt sikkert til å gå raskere når vi spiller hjemme neste helg.

– Blir det hjem og trene på 3-2-1-forsvar hele uka nå da?

– Nei, nå skal vi konsentrere oss om Drammen-kampen kommende onsdag, og så får vi se hva vi gjør før returoppgjøret mot Nantes, sier Berge.

LES OGSÅ: – Alt under sjumåls-tap er en bragd