Gå til sidens hovedinnhold

Elverum filleristet Follo

Artikkelen er over 10 år gammel

(Elverum - Follo 33-26) I et fullstappet Terningen Arena (1790 tilskuere) skulle Elverum få bryne seg mot et hardtarbeidende og vanskelig Follo.

Elverum sin 8. mann på banen, publikum beviste nok en gang hvor viktig de er for Elverum og  den støtten laget får fra et fullsatt Terningen Arena er det ingen andre lag i landet som slår.

Fysisk kamp

Begge lag gikk rett ut i strupene på hverandre. Follo er kjent for sitt harde forsvar og mange av Elverum sine spillere ble ikke tatt på med silkehansker. I løpet av de første 10 minuttene haglet det med gule kort til begge lag og dette ble en fysisk kamp av de sjeldne.

Men det hjalp ikke at Follo ville være fysiske når Elverum svarte tilbake med samme mynt. I første omgang var Elverum tilnærmet perfekte. Forsvaret anført av Magnus Gullerud og Leonel Ojala var uknuselige. Det lille som eventuelt slapp gjennom tok en Morten Nergaard i storform seg av. På motsatt side av banen var Elverum dødelig effektive på sine avslutninger.

Dødelig effektive

Christoffer Rambo hadde varmet opp skuddarmen ekstra godt i kveld og han scoret fem kjappe mål på 5 minutter i midten av første omgang. Midtveis i første omgang ledet Elverum 8-3 og hadde full kontroll på Follo. Andre Lindboe ville også være med på moroa og noterte seg for seks mål i første omgang.

Til pause ledet Elverum 16-9 og hadde full kontroll på kampen.I andre omgang slapp Elverum Follo litt inn i kampen igjen ved å ikke være like overlegne som de hadde vært i første omgang. Forsvaret slapp igjennom litt mer og avslutningene i angrep var ikke like kliniske. Men selv om ikke hjemmelaget var like gode som i første omgang kom aldri Follo nærmere enn fem mål fra Elverum på stillingen 20-15.

Etter 15 minutter av andre omgang ble det dramatisk i Terningen Arena etter at Christoffer Rambo fikk rødt kort på noe som angivelig var ett slag mot en motspiller.

- Vi ser ikke helt hva som skjer i den situasjonen, kortet kan sikkert forsvares, men jeg synes det blir inkonsekvent dømming i en så fysisk kamp der flere andre dueller også gjerne kunne ha endt opp med røde kort, sier Christian Berge.

Den 8. mann

I Rambo sitt fravær fortsatte Lindboe å spille bra offensivt og banens beste, Steffen Stegavik i fin gammel form gjorde at Elverum kunne ri på ledelsen sin resten av omgangen og sikre sluttresultatet 33-26.

-Vi er i en flytsone nå og laget vårt spiller på et veldig høyt nivå. Kampene kommer tett og blir viktigere for hver gang. Nå har vi Sandefjord borte på onsdag og Haslum hjemme på søndag som gjør at vi kan opprettholde den fine formen vi nå har, sier Berge.

Elverum beviser nok en gang at de er et topplag i eliteserien for menn med denne overbevisende seieren. Med et hjemmepublikum som overdøver alt av normalt lydnivå så skal Elverum bli vanskelige, nesten umulige å slå hjemme i Terningen Arena om formen holder seg oppe. Elverum er alene på topp i Postenligaen med 14 poeng på ni kamper etter at Runar og Haslum spilte uavgjort 37-37.