To røde kort, og spill en NM-finale verdig ble fasiteten i en kamp der Elverum tok seg til finalen i Oslo Spektrum.

Første omgang i Follo Trykk Arena startet med et smell fra Follo sin side. Anført av en strålende Oscar Olafsson gikk laget raskt opp i en fem-målsledelse, og Elverum måtte ty til timeout tidlig i første omgang.

Den brukte elverumbenken godt, og med de tre A-lagsspillerne Håkon Ekren, Mishels Liaba og Vegard Bakken Øien i spissen, kjempet laget fra Elverum seg tilbake i kampen, og la under med et mål til pause.

LES REFERAT FRA KAMPEN HER

Taiga´n på plass

Andre omgang var derimot mye mer på skrive hjem om. Mens Taiga’n oppildnet kampen fra siden, fortsatt elverumsingene storspillet. Mål på mål, gjorde at Follo ble kjempet i senk, og Frode Scheie kunne ikke gjøre annet enn å rive seg i håret når han så hjemmelaget ligge under med fem mål.

SE BILDESPESIAL FRA KAMPEN HER

Ti minutter ut i andre omgang kokte derimot kampen helt over. En duell mellom Follo sin linjespiller og Mishels Liaba fra Elverum endte et basketak, der sistnevnte endte opp med direkte rødt kort. Linjespilleren slapp unna med to minutter. Senere i omgangen fikk også en av Follo sine spillere rødt kort for tre utvisninger.

Med første omgang ferskt i minne, der det var A-lagsspillerne som tok tak, var det få som trodde at Elverum kunne vinne kampen med Liaba utvist. At noen skulle ta så feil. Med Liaba ute, tok resten av laget tak, og postenligaspillerne til Follo var måpende tilskuere da for dem ukjente spillere som Mads Fremstad og Magnus Schønfeldt banket inn mål på mål, mens kaptein Håkon Ekren sto på midten med frimerke.

Øien levende vegg

Med Taiga’n i ryggen fortsatt Elverum storspillet, og med en levende vegg i mål i form av Vegard Bakken Øien viste Elverum at de fortjente en finaleplass.

Etter en heroisk innsats både fremover og bakover, kunne til slutt Erik Nyheim Halberg sette kronen på verket med sin 30-26 scoring.

Ville jubelscener utspilte seg på parketten, og mens A-laget til Elverum røk mot Kolstad, er det nå Elverum sitt juniorlag som skal forsvare Elverum Håndball sin ære i Oslo Spektrum.

SE JUBELSCENENE FRA GARDEROBEN: