Det ble et spennende oppgjør i Terningen Arena da Team Tvis Holstebro fra Danmark skulle sikre nok en seier i EHF-Cupen. Sånn ble det ikke.

Lagene fulgte hverandre tett hele kampen, og Elverum spilte en imponerende håndballkamp etter et surt uavgjort mot ØIF Arendal i midtuken.

VI FULGTE KAMPEN LIVE HER!

Uavgjort, men seier

Elverum er på et annet nivå i EHF-Cupen enn i Postenligaen. Spillerne hever seg mange hakk og det er en ro som ikke finnes i kamper i serien. Magnus Gullerud har sin teori på hvorfor det er sånn:

- Det sitter i hodet på gutta. Vi føler oss ikke presset og vi har egentlig ingeting å tape når vi møter mye bedre motstand i så og si hver kamp. Derfor klarer vi å roe oss ned,  selv om jeg må si det gir et ekstra kick å møte så mange gode spillere, det blir på måte en seier uansett hvordan kampene går.

Strekspilleren som forlater Elverum til sommeren spilte en god kamp og hadde kontroll i forsvar samtidig som han noterte seg for åtte mål i angrep.

- Vi kjemper og står på hele kampen. Det er en imponerende kamp av gutta og vi klarer å begrense ledelsen til Holstebro med bare ett og to mål hele kampen. Vi blir aldri dratt i fra og det er jeg fornøyd med, sa Gullerud etter kampen.

SE BILDER: Elverum-Tvis Holstebro

På spørsmål om den viktige kampen mot Runar på onsdag svarer Gullerud nonchalant:

- Jeg ser ærlig talt ingen annen utvei at vi vinner den kampen. Vi er bedre enn Runar og jeg blir ikke fornøyd om vi ikke slår dem med flere mål. I tilegg spiller i hjemme i Terningen noe som er ens tor fordel.

Tvilsom dommeravgjørelse

Det ble skikkelig drama mot slutten av kveldens kamp. Med to minutter igjen av kampen på stillingen 28-28 kom Iso Sluijters alene med keeper. Han ble nok litt for nervøs og skjøt ballen noen meter utenfor mål. Goran Rajkovic hadde en stor kamp i Elverum-målet med 27 redninger og holdt Elverum inne i kampen med sine viktige redninger.

Med 30-40 sekunder igjen av kampen skulle Elverum fått ballen i angrep da en spiller på Tvis Holtebro var borti ballen før den gikk ut  i forsvar. Hele Terningen så det, Christian Berge så det, men ikke dommerparet fra Tsjekkia.

- En Holstebro-spiller var såvidt borti ballen før den gikk ut. Det er litt surt siden det ville gitt oss tiden og muligheten til å avgjøre denne kampen i vår favør. På slutten så kokte det litt i hodene våres og vi hadde hatt godt av å roe ned. Men dommerfeil skjer i kamper, sånn er det bare. Jeg er veldig fornøyd med kampen vår. Vi har bra tempo og blir bare bedre og bedre fysisk mot lag i Europa, sa Christian Berge etter kampslutt.

Kampens fem siste minutter hadde dermed alt. Stolpeskudd, tvilsomme dommeravgjørelser og en stemning opp mot kokepunktet i Terningen Arena. På stillingen 28-28 hadde Elverum ballen, men det ble for liten tid å gjøre noe med det. Uansett så er uavgjort mot et lag som Team Tvis Holstebro - og det første poenget i gruppespillet imponerende.

På onsdag venter Runar i Terningen Arena, og da kan Elverum ta nok et viktig steg mot seriegull med seier.