Gå til sidens hovedinnhold

Elverum med nestensenasjon mot Tvis Holstebro

Artikkelen er over 8 år gammel

(Elverum-Tvis Holstebro 28-28) Tvis Holstebro fra Danmark var storfavoritter før kveldens kamp etter uavgjort mot Maribor Branik og seier mot Wisla, men Christian Berges mannskap kjempet helt til siste sekund og var uheldige som ikke vant.

Det ble et spennende oppgjør i Terningen Arena da Team Tvis Holstebro fra Danmark skulle sikre nok en seier i EHF-Cupen. Sånn ble det ikke.

Lagene fulgte hverandre tett hele kampen, og Elverum spilte en imponerende håndballkamp etter et surt uavgjort mot ØIF Arendal i midtuken.

VI FULGTE KAMPEN LIVE HER!

Uavgjort, men seier

Elverum er på et annet nivå i EHF-Cupen enn i Postenligaen. Spillerne hever seg mange hakk og det er en ro som ikke finnes i kamper i serien. Magnus Gullerud har sin teori på hvorfor det er sånn:

- Det sitter i hodet på gutta. Vi føler oss ikke presset og vi har egentlig ingeting å tape når vi møter mye bedre motstand i så og si hver kamp. Derfor klarer vi å roe oss ned,  selv om jeg må si det gir et ekstra kick å møte så mange gode spillere, det blir på måte en seier uansett hvordan kampene går.

Strekspilleren som forlater Elverum til sommeren spilte en god kamp og hadde kontroll i forsvar samtidig som han noterte seg for åtte mål i angrep.

- Vi kjemper og står på hele kampen. Det er en imponerende kamp av gutta og vi klarer å begrense ledelsen til Holstebro med bare ett og to mål hele kampen. Vi blir aldri dratt i fra og det er jeg fornøyd med, sa Gullerud etter kampen.

SE BILDER: Elverum-Tvis Holstebro

På spørsmål om den viktige kampen mot Runar på onsdag svarer Gullerud nonchalant:

- Jeg ser ærlig talt ingen annen utvei at vi vinner den kampen. Vi er bedre enn Runar og jeg blir ikke fornøyd om vi ikke slår dem med flere mål. I tilegg spiller i hjemme i Terningen noe som er ens tor fordel.

Tvilsom dommeravgjørelse

Det ble skikkelig drama mot slutten av kveldens kamp. Med to minutter igjen av kampen på stillingen 28-28 kom Iso Sluijters alene med keeper. Han ble nok litt for nervøs og skjøt ballen noen meter utenfor mål. Goran Rajkovic hadde en stor kamp i Elverum-målet med 27 redninger og holdt Elverum inne i kampen med sine viktige redninger.

Med 30-40 sekunder igjen av kampen skulle Elverum fått ballen i angrep da en spiller på Tvis Holtebro var borti ballen før den gikk ut  i forsvar. Hele Terningen så det, Christian Berge så det, men ikke dommerparet fra Tsjekkia.

- En Holstebro-spiller var såvidt borti ballen før den gikk ut. Det er litt surt siden det ville gitt oss tiden og muligheten til å avgjøre denne kampen i vår favør. På slutten så kokte det litt i hodene våres og vi hadde hatt godt av å roe ned. Men dommerfeil skjer i kamper, sånn er det bare. Jeg er veldig fornøyd med kampen vår. Vi har bra tempo og blir bare bedre og bedre fysisk mot lag i Europa, sa Christian Berge etter kampslutt.

Kampens fem siste minutter hadde dermed alt. Stolpeskudd, tvilsomme dommeravgjørelser og en stemning opp mot kokepunktet i Terningen Arena. På stillingen 28-28 hadde Elverum ballen, men det ble for liten tid å gjøre noe med det. Uansett så er uavgjort mot et lag som Team Tvis Holstebro - og det første poenget i gruppespillet imponerende.

På onsdag venter Runar i Terningen Arena, og da kan Elverum ta nok et viktig steg mot seriegull med seier.

Kommentarer til denne saken