Lars Nordberg får ikke fornyet kontrakt

FERDIG: Lars Nordberg har tjent Elverum Håndball helt siden klubben var i 2. divisjon. Nå har han fått beskjed om at han ikke får fornyet kontrakten med klubben.

FERDIG: Lars Nordberg har tjent Elverum Håndball helt siden klubben var i 2. divisjon. Nå har han fått beskjed om at han ikke får fornyet kontrakten med klubben. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lars Nordberg får ikke fornyet kontrakt med Elverum Håndball. Dermed går en 12 år lang karriere i svart og hvitt mot slutten for Hanstad-gutten.

DEL

Han har tjent Elverums A-lag siden han var 18 år, men nå har Lars Nordberg fått endelig beskjed om at han ikke får tilbud om ny kontrakt i klubben.

– Det er klart at jeg er skuffet, det skal jeg ikke legge skjul på. Det er greit nok at de velger å ikke ha meg med videre, men måten det har blitt kommunisert på kunne vært bedre. Jeg skulle gjerne hatt beskjed tidligere, sier Lars Nordberg til Østlendingen.

Spesielt har 31-åringen savnet tilbakemeldinger underveis i sesongen.

– Det har blitt mye tid på benken for meg, og jeg har ikke fått noen konkrete tilbakemeldinger på hva jeg må gjøre for å få mer spilletid. Det er klart at det gir meg en litt dårlig følelse, for det var ikke slik jeg ønsket å avslutte karrieren i Elverum, sier Hanstad-gutten.

– Økonomiske årsaker

Elverum Håndball peker på økonomien som primærårsaken til at Nordberg ikke blir tilbudt ny kontrakt.

– Vi står på trappene til et lite generasjonsskifte, og da er vi nødt til å ta noen slike valg. Mishels Liaba er én av spillerne som kommer til å få mer tillit, og vi har dessverre ikke økonomi til å beholde alle dagens spillere i stallen, sier Elverum-trener Christian Berge.

– Jeg synes jo det er litt pussig at økonomien skal være årsaken. Det finnes jo stadig penger til å hente spillere utenfra, sier Lars Nordberg, som likevel understreker at han respekterer valget.

– Det er måten det har blitt kommunisert på som er for dårlig, sier han.

Elverums hardskytende venstreback har foreløpig ikke bestemt seg for hvor ferden går videre, men holder mulighetene åpne.

– Jeg vet at jeg har mye i meg ennå, og jeg har lyst til å bevise at valget om å ikke fornye kontrakten min er feil. Kolstad er et meget sterkt alternativ, om det kan ordne seg med jobb og bosted der oppe. Jeg og Steffen (Stegavik) har samarbeidet meget bra her i Elverum, og jeg har lyst til å gi noe tilbake til ham etter alt han har gjort for klubben her også, sier Nordberg, som heller ikke lukker døra for andre eliteklubber.

– Jeg er åpen for det meste, og så får jeg bare vurdere etter hvert som jeg får oversikt over hvilke muligheter jeg har.

Vil ha fokus på laget

Nordberg ønsker ikke å ha noe stort fokus på at han nå må avslutte karrieren i Elverum midt i sluttspillet, og sier til Østlendingen at han ønsker at laget skal gå så langt som mulig:

– Laget kommer alltid først, og det er der fokus må være nå.

Og det er nettopp evnen til å sette laget foran seg selv, Christian Berge framhever hos sin tidligere kaptein:

– Lars er utrolig flink til å backe opp andre spillere. Han er lojal og en meget dyktig ambassadør for Elverum. Det er klart at han har gjort en kjempejobb for oss, og det er aldri noe hyggelig å måtte gi en slik beskjed, sier trønderen.

Artikkeltags