Liaba: – Kolstad riktig for meg nå

FORLATER ELVERUM: Elverums Mishels Liaba forlater Elverum til fordel for Kolstad.

FORLATER ELVERUM: Elverums Mishels Liaba forlater Elverum til fordel for Kolstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Elverum Håndballs Mishels Liaba (18) er klar for Kolstad Håndball. – Det er et riktig valg for meg nå, sier 18-åringen til Østlendingen.

DEL

Fredag ble altså Mishels Liaba presentert som Kolstad-spiller, og 18-åringen har skrevet under på en 1+1-kontrakt med trønderklubben.

I Kolstad får 18-åringen et gjensyn med svært mange tidligere Elverum-spillere, blant andre Lars Nordberg.

– Det tror jeg blir kjempebra. Jeg håper og tror Lars fortsetter i klubben. Han er en spiller som er god til å støtte opp om oss yngre, og som jeg gleder meg til å spille sammen med, sier Liaba til Østlendingen.

Eliteserieklubben ØIF Arendal har også vært i kontakt med Elverum-gutten, men Liaba er klar på at Kolstad er rett for ham nå.

– Hadde jeg vært sikker på at jeg fikk spille 60 minutter eliteseriehåndball hver kamp, hadde det vært noe annet, men jeg tror 1. divisjon er riktig nivå for meg. Jeg har tatt steget fra 3. divisjon, opp i 2. divisjon, og føler jeg trenger nye utfordringer. Det får jeg i Kolstad, og der kjenner jeg også mange av spillerne fra før, sier Liaba til Østlendingen.

– Er du misfornøyd med mangelen på spilletid i Elverum?

– Jeg tror jeg skulle klart meg greit om jeg hadde fått muligheten, men jeg er ikke bitter på Elverum i det hele tatt. Jeg tror jeg har gjort et godt valg, og jeg utelukker ikke at det kan bli aktuelt å komme tilbake i framtiden, sier 18-åringen.

Trener for Kolstad, Stian Gomo Nilsen, sier til Østlendingen at han har fulgt Liaba tett de siste par årene, og at han allerede for to år siden begynte å forhøre seg om venstrebacken.

– Mishels har helt klart kvaliteter laget mitt trenger. Han har spisskompetanse når det gjelder skuddene, og i tillegg er han en skikkelig vinnerskalle. Mishels har ambisjoner, og vet hva han vil. Nå er det opp til oss å tilrettelegge slik at han får ut potensialet sitt, sier Gomo Nilsen, og legger til:

– Mishels har fått gode referanser fra alle jeg har snakket med, og jeg er sikker på at han blir en god sparringspartner til Lars Nordberg på venstrebacken.

Elverum-trener Christian Berge er også positiv til at Mishels Liaba nå tester lykken i Trondheim.

– Det ser jeg veldig positivt på. Jeg tror Mishels har godt av å få et år eller to i Kolstad. Slik jeg ser det, er det riktig av ham å gå ned et nivå, slik at han kan få mye spilletid, sier Berge til Østlendingen.

– Hvorfor har han ikke fått spilletid i Elverum?

– Slik han er akkurat nå er han ikke god nok for eliteserien, men han har fått mye tillit på trening og på rekruttlaget. Når det er sagt skjønner jeg godt at det er viktig og moro for ham å spille kamper, og jeg tror Mishels kan ha godt av å få en betydningsfull rolle i Kolstad, og forhåpentligvis får han også muligheten til å dominere på banen. Vi kommer til å følge nøye med på ham, og jeg ser gjerne at han kommer til oss om et år eller to om han utvikler seg videre, konstaterer Berge.

Artikkeltags