(Follo-Elverum 26-29 (14-14)

Elverum måtte ha seier mot Follo for å henge med Haslum i gullkampen og en seriefinale den 28.mars.

Etter tapet mot ØIF Arendal i forrige serierunde var det et nervøst, men revansjesugent Elverum som troppet opp i Follo Trykk Arena i kveld.

Bildeserie: Follo – Elverum i bilder

Nervøs start

Follo gikk rett til angrep på Elverum. Etter 7 minutters spill ledet Follo 4-2 og de hadde klart å ryste Elverum litt.

Men Christian Berge sine menn nektet å slippe taket og etter 12 minutter var det uavgjort på stillingen 6-6. Resten av første omgang var preget av veldig høyt tempo og mange kontringer.

Lagene fulgte hverandre hakk i hæl og til pause var stillingen 14-14.

Tatt på senga

I pausen var Elverum tydelig oppgitt over egen prestasjon i første omgang og laget stod klare på banen 5 minutter før pausen var ferdig klare til dyst, det hjalp ikke.

Follo var nådesløse i de første 5 minuttene av andre omgang og tok bortelaget skikkelig på senga med effektiv og kjapt angrepsspill. 19-15 stod det til Follo og det begynte å bli stille i seksjonen der Taiga´n holdt til.

Skulle Elverum miste gullsjansen med nok en dårlig bortekamp?

Mesterlig opphenting

Plutselig snudde alt for Elverum. De ble det laget ingen vil møte. Selvtilliten var tilbake og med det kom vakker håndball.

Kampens store spiller, André Lindboe var sikkerheten selv(13 mål), og resten av spillerene på Elverum satte opp tempoet så høyt at Follo ikke skjønte hva som skjedde rundt dem. På 5 minutter hentet Elverum inn ledelsen til hjemmelaget og stoppet ikke med det.

Etter 21 minutters spill av andre omgang ledet Elverum 25-22 og publikum i Follo Trykk Arena var rystet. På 15 minutter hadde Elverum scoret hele 10 ganger, mens Follo bare hadde satt inn 3. Sånn vinner man kamper.

Mot slutten av kampen roet Elverum ned tempoet siden de hadde seieren i boks. Sluttresultatet ble 29-26 til Elverum.

Elverum reiste seg mesterlig etter tapet mot ØIF Arendal, og er nå 2 poeng bak Haslum som skal møte nettopp ØIF Arendal neste søndag.

Slik det ser ut nå så går det mot en seriefinale mot Haslum den 28. mars og det blir fort et hatoppgjør av dimensjoner.

Neste kamp for Elverum er i Terningen Arena den 25. mars mot nedrykksklare Sandefjord.

Se referat fra kampen her:

Bildeserie: Follo – Elverum i bilder