Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det gullfinale mot Haslum

Artikkelen er over 9 år gammel

Elverum har en oppskrift på kampene sine. Starte rolig og så øke tempoet gjennom hele kampen. Nedrykksklare Sandefjord ble nummeret for lite for Elverum som er på gulljakt.

(Elverum - Sandefjord 30-24 (14-13))

Les også: – Bedre enn vi tror

Oppskriften var lett. Elverum skulle ha seier mot Sandefjord. Ett av ligaens topplag skal på papiret slå laget som ligger sist og er klare for nedrykk.

Elverum vant soleklart, men som så mange ganger denne sesongen så startet det tregt.

Les alt om Elverum her! 

Nervøsitet

Begge lag startet i høyt tempo. Sandefjord skulle ødelegge gulldrømmen til Elverum og de var langt på vei til de i første omgang.

Lagene fulgte hverandre tett og etter fem minutters spill ledet Elverum 3-2, men så skjedde det noe. Elverum mistet helt fokus. Skudd gikk 1 meter over mål, pasninger 1 meter forbi og alt var rett og slett dårlig.

Etter 15 minutters spill lå Elverum under 6-9 og bortelaget viste at de absolutt ikke skulle dra tomhendte hjem.

Christian Berge hadde også fått nok og tok en timeout som skulle vise seg å være viktig. Etter timeouten hevet Elverum seg mange hakk og til pause ledet Elverum 14-13.

Kalkulert slurving

Elverum visste hva som stod på spill her. De kunne/ville ikke spille på resultatet i Haslum-kampen og tap mot Sandefjord ville sannsynligvis ødelegge drømmen om gull.

10 minutter ut i andre omgang var stillingen 19-17 til Elverum og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har skrevet dette denne sesongen, men så satte Elverum inn sluttspurten sin. 

10 minutter med vakker, eksplosiv og underholdene håndball gjorde at Elverum plutselig ledet 24-18. Målet ble stengt av en meget god Morten Nergaard, forsvaret var tett med Leonel Ojala og Magnus Gullerud og i angrep fikk André Lindboe, Rambo og Ojala gjøre som de ville.

Dette luktet det gulltakter lang vei av og resten av kampen fikk publikum valuta for pengene og fikk se et meget godt håndball-lag.

Seriefinale

Da blir det så spennende som alle hadde håpet på. Seriefinale i Nadderudhallen på onsdag mot Haslum. Haslum tapte 29-24 for ØIF Arendal og dermed så kunne Elverum ha tapt mot Sandefjord og det hadde fortsatt blitt seriefinale.

Nå står både Elverum og Haslum med 33 poeng etter 21 spilte kamper. I kampen på onsdag blir det veldig enkelt.

Laget som vinner, får gullet. Så her er bare å glede seg!

Les kampreferat her:

Kommentarer til denne saken