Elverum fikk besøk av Nøtterøy i Terningen Arena. Nøtterøy har aldri vært en lett motstander for Elverum, og det ble det ikke denne gangen heller.

Etter en bra start for Elverum jobbet Nøtterøy seg inn i kampen igjen og kjempet som løver mot et Elverum som ikke virket å skjønne alvoret før slutten mot andre omgang.

SE BILDER FRA KAMPEN: Elverum ble rystet av Nøtterøy i serieåpningen

Forventet start

Terningen Arena var fyllt opp med forventningsfulle elverumsinger og stemmningen var satt.

Christian Berge sitt mannskapet svarte og vartet opp med fin håndball de første ti minuttene, og ledet 5-1. Det var dette Elverum håndball skulle vise i sesongåpningen. At de er et mer samspilt lag, og med sin brede stall kunne de fylle opp alle plassene med kvalitetsspillere. De klarte det også, men   det var helt til Johnny Jensen på Nøtterøy ble sur.

Det første presset

Nøtterøy tok mer og mer over og etter 23 minutters spill var stillingen 12-11 til Elverum. Nøtterøy anført av en strålende Khaled Chentout som scoret ti mål og fikk rødt kort kjempet seg opp igjen.

Elverum måtte virkelig få fram sitt beste spill nå, men de fikk aldri sjansen til å rykke fra siden Nøtterøy kjempet med nebb og klør hele kampen gjennom.

Til pause var stillingen 16-16.

Aanestad til sykehus

Mange journalister og publikum stusset litt over at Elverum sin høyreving Kjetil Aanestad ikke kom ut igjen fra garderoben etter pausen. Etter noen minutter annonserte speakeren at Aanestad hadde dratt til sykehuset grunnet at han skulle bli far, til stor jubel fra hele Terningen Arena. Aanestad noterte seg for ett mål i første omgang.

Håndball eller rugby

Nøtterøy med Johnny Jensen i spissen viste publikum i Terningen Arena hvordan skikkelig fysisk håndball skal være. Duellene ble etterhvert i overkant harde, og det haglet med utvisninger og gule kort. Én elverumsspiller var ikke redd landslagsspilleren. Leonel Ojala og Johnny Jensen hadde noen dueller som virkelig smalt i hallen. Når man ser Jensen irritert og sint på banen kan det skremme livet av selv den mest hardbarkede mann.

Thrilleravslutning

Lagene fulgte hverandre helt til siste sekund. Med hele Terningen Arena på tå, og fem sekunder igjen av kampen på stillingen 29-29 fikk Elverum frikast med én mann mer på banen. Erik  Thorsteinsen Toft stod klar med høyresleggen sin. En pasning fra Stegavik, og ett hopp senere stod det fortsatt 29-29. Toft skjøt like utenfor mål.

Dermed ble det uavgjort i serieåpningen i Terningen Arena, og Christian Berge var lettere irritert etter kampslutt.

- Jeg er frustrert over at vi har så mange bom og tekniske feil. Jeg skal ikke ta fra Nøtterøy at de er et bra lag, men jeg synes vi skulle vunnet denne kampen. Det minner meg litt om serieåpningen i fjor, sa Christian Berge.

Neste kamp for Elverum er borte mot Viking. Den kampen spilles ikke i Stavanger, men i Trondheim.

Vi fulgte kampen live her: