Steffen Stegavik har signert en ny ettårskontrakt med Elverum Håndball, men opsjon på ytterligere ett år. Nå håper han det kan lokke flere spillere til å signere fortløpende.

– Det er helt naturlig at spillerne ønsker å vite hvem som er i stallen for kommende sesong. Nå velger jeg å signere tidlig, for å signalisere at kontinuiteten er viktig for at vi skal fortsette å være et topplag, sier Stegavik til Østlendingen.

LES OGSÅ: Elverum tapte mot Nøtterøy i en thriller av en kamp

- Betyr mye for Elverum

Og det er nettopp Østlendingen som har vært med på å sikre at trønderen fortsetter i Elverum-trøya i ytterligere ett år.

Administrerende direktør i Østlendingen, Nils Kristian Myhre, sier Elverum Håndball betyr mye for lokalmiljøet, og at avisen ønsker å være med på å bygge oppunder den stoltheten laget er med på gi byen.

– Vi ønsket ikke at Stegavik skulle forlate klubben, og vi skjønte at det var en økonomisk utfordring for Elverum Håndball å beholde ham her. Steffen er en spiller vi gjerne vil identifisere oss med. Han er en type som er viktig både på og utenfor banen, sier Myhre, som ikke ønsker å gå inn på hvor mye avtalen er verdt.

– Vi snakker ikke om store summer, men det var det som skulle til for at Elverum skulle klare å beholde ham i klubben, sier Myhre.

– Det er ingen tvil om at Østlendingen er en viktig bidragsyter når det gjelder å beholde Stegavik. Han er én svært viktig spiller for oss, og vi er selvsagt veldig glade for å beholde ham. Denne signeringen håper vi også får en god signaleffekt. Både når det gjelder å få flere av de eksisterende spillerne til å signere, og når det gjelder å lokke spillere til klubben, sier sportslig leder i Elverum Håndball, Sigmund Høye.

- Vil være et topplag

Stegavik selv er svært fornøyd med å fortsette karrieren i Elverum.

– Jeg og Camilla (Herrem) har snakket mye om vi skulle bli i Norge, eller velge utlandet. Begge hadde mest lyst til å bli, og da ble valget enkelt. Jeg ønsker å være med på å bidra til at Elverum fortsetter å være et topplag. Nå har vi to 2.-plasser og et NM-gull, og vi er sultne på mer, konstaterer Steffen Stegavik.

– Betyr dette at du gir opp drømmen om å spille i utlandet?

– Nei, vi får se hva som skjer. Men det er ingen vits i å reise ut for å sitte på benken. Jeg vil bidra med det jeg kan, og det får jeg lov til å gjøre her, sier Elverums nummer 21.