Stegavik signerer for Kolstad i dag, Nordberg spiller sin 300. kamp for Elverum Håndball i kveld

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En æra er definitivt over når Lars Nordberg og Steffen Stegavik tar av seg Elverum-trøya for siste gang. Men de lover å gjøre alt for å unngå at det skjer i kveld.

DEL

Det går mot slutten for to av Elverum Håndballs to største profiler de siste 10 årene.

Steffen Stegavik signerer for Kolstad i dag, og Lars Nordberg har fått beskjed om at han ikke får fornyet kontrakt.

Dermed må Elverum ta poeng mot Runar i kveld, for at dette ikke skal bli siste gang vi ser duoen i aksjon i svart og hvitt.

SE INTERVJU MED STEFFEN STEGAVIK OG LARS NORDBERG I VIDEOVINDUET ØVERST!
HØR HVA CAMILLA HERREM MENER OM AT STEGAVIK KOMMER HJEM NEDERST I SAKEN!

– Hadde fortjent mer

I kveldens sluttspillkamp fortjener spesielt disse to fulle tribuner og støtte fra sitt lojale publikum. Lars Nordberg spiller sin kamp nummer 300, og er med det spilleren som har akslet den svarte og hvite trøya flest ganger i Elverum-historien.

– Det blir utrolig rart og trist at han ikke han skal være i Elverum mer. Lars er den Elverum-gutten som har tatt imot alle nye spillere, og fått dem til å føle seg hjemme. Det faller naturlig for ham, og han har stått for en stor trygghet for veldig mange spillere som har kommet til. I tillegg har han prestert godt på banen når han har fått sjansen, og etter min mening har han fått for få av dem. Spesielt de siste to årene, sier Stegavik, og legger til:

– Lars avgjorde blant annet cupfinalen for oss mot Drammen i 2009. Vi har mye å takke ham for.

Alltid hjerte for Elverum

Steffen Stegavik har selv spilt 177 kamper for Elverum, og satt inn 864 mål i løpet av sin karriere i klubben.

I dag signerer han for Kolstad håndball, og dermed tar han meg seg flyttelasset og drar hjem til Trondheim for å bosette seg med kjæresten Camilla Herrem, som han skal gifte seg med 6. juli.

– «Hjem». Det er jo det. Men Elverum har vært hjemme for meg i mange år nå. Trondheim er en stor by, og «hjem» blir på en måte hjem til mamma og pappa. «Hjem» til Elverum, betyr til en by der håndballfamilien står sterkt, og alle kjenner alle. Det har betydd utrolig mye for meg mens jeg har vært her, sier Stegavik, som lover at hodet skal være i Elverum ut sluttspillet.

– Hodet mitt er her. Jeg nekter å avslutte karrieren min i Elverum med tre strake tap. Vi skal vinne mot Runar i kveld, sier han.

– Og hjertet?

– En del av det vil alltid være her. Jeg tok definitivt det rette valget da jeg dro til Elverum fra Heimdal. Nå har jeg fått oppleve to sluttspillgull, landslagsplass, et cupgull og et seriegull. Det sier litt.

– Betyr overgangen til Kolstad at du legger alle ambisjoner om spill på toppnivå på hylla?

– Nei, målet er å rykke opp igjen til eliteserien.

– Men du har gitt opp drømmen om landslagsspill?

– Så lenge jeg ikke har fått tillit under Robert Hedin, og han har kontrakt til 2016, får det bare seile sin egen sjø. Det er ikke noe jeg tenker på.

Vil ha med Nordberg

Men noe Steffen Stegavik definitivt tenker på, er å få med seg Lars Nordberg til Kolstad.

– Det hadde vært fantastisk om han ble med, og det kan også være helt avgjørende for et mulig opprykk. Lars er en meget god spiller, som definitivt kan bidra med mye mer enn han har fått gjort i Elverum denne sesongen. Men jeg skal ikke presse ham, den avgjørelsen må han ta selv, sier Stegavik.

Lars Nordberg på sin side har ikke avgjort om det blir Kolstad eller en annen klubb, men han er klar på at det er mer håndball i ham ennå.

– Det har gått litt tid siden du fikk beskjed om at du ikke får bli med videre i Elverum. Hvilke følelser sitter du med nå?

– Jeg var ikke veldig fornøyd med å ikke få noe tilbud. Jeg synes i det minste jeg kunne fått et «møkkatilbud», og tatt stilling til om det var noe jeg ønsket. Jeg respekterer som sagt valget som har blitt gjort, men jeg synes det drøyde litt lenge med å få beskjed, sier Nordberg.

– Stiller måten avskjeden din skjer på karrieren din i et annet lys?

– Nei! Det jeg har gjort her kan ingen ta fra meg. Jeg unner mine medspillere, publikum og de frivillige all mulig suksess. Det er dem håndballen har handlet om for meg i alle disse årene, sier Elverum-gutten, som fylte 31 år i går, uten at han har blitt noe mindre sulten på suksess av den grunn.

– Jeg vil gjerne avslutte med et sluttspillgull med Elverum. Drømmen er en ny finale mot Haslum, der vi knuser dem. Det er alltid spesielt, gliser Nordberg, som håper Elverum kan beholde en lokal profil i årene som kommer:

– Jeg er redd for at det blir for mye «innkjøpt», og at det etter hvert kan få en innvirkning på publikumstallet. Det er selvfølgelig forskjell på dem som kommer til, for mange av dem som er her nå, har vært med lenge, presiserer Nordberg.

– Hva tenker dere om det Elverum-laget som vi ser konturene av foran kommende sesong?

– Det ser ut som om det blir en bra førstesekser, men at det blir litt tynt bak dem. Jeg tror det er avgjørende å holde det gående nå, spesielt etter en sesong som vi nettopp har hatt, sier Nordberg.

– Jeg håper Elverum tør å fortsette å satse, og bygger på det vi har fått til her. De bør ikke ta et for langt steg tilbake nå, supplerer Steffen Stegavik.

Men før det skal snakkes om en ny sesong, skal årets gjøres ferdig. I kveld møter Elverum Runar på hjemmebane, og disse to har ikke tenkt å la sjansen til nok et sluttspillgull gå fra seg.

– Vi håper virkelig på fulle tribuner og god støtte i kveld. Dette skal ikke bli vår siste kamp, lover duoen som har gitt Elverum sine beste håndballår.

DETTE MENER CAMILLA HERREM OM Å FÅ STEFFEN STEGAVIK HJEM:

Artikkeltags