At cupfinalene nå legges til Nadderud Arena, er rett og slett trist for håndballen. At en hall med publikumskapasitet på 2.000 tilskuere skal huse det som bør være en festdag for håndball, vitner om at arrangementet blir nedprioritert fra Norges Håndballforbunds side.

LES OGSÅ: – Burde boikotte

NHF bør håpe at Elverum Håndball og ØIF Arendal ryker ut av cupen ved første og beste anledning, for kommer noen av disse publikumslagene til finalen, kommer det til å bli et rabalder uten sidestykke når tusenvis av supportere blir stående uten billetter.

Og det gjelder langt fra bare Arendal og Elverum. Drammen satser hardt i år, og håper nok at kjøpefesten av profiler skal gi utslag både i form av resultater og publikumssifre. Haslum spiller eventuelt NM-finale på hjemmebane, og det kommer garantert til å bety flere bæringer på tribunene.

Dette er bare for å nevne noen, og da har vi ikke en gang begynt å se på dame- og juniorlagene.  

Med tanke på at Elverum spilte en høyst ubetydelig treningskamp mot Lillestrøm foran 400 tilskuere i Terningen Arena onsdag kveld, sier det litt om hva vi har i vente om Apelgrens menn tar seg til en cupfinale.

For øvrig ble fjorårets herrefinale mellom Bodø og ØIF Arendal sett av 5895 tilskuere i Oslo Spektrum, det er ikke verst når det ene laget har den definitivt lengste reiseveien til hovedstaden, og det andre ikke akkurat hører til i nabolaget det heller.

LES OGSÅ: Cupfinalene flyttes til Nadderud

Det er forståelig at NHF må ta økonomiske hensyn. Ifølge markedssjef Rasmus Aarflot, har NHF tapt mellom 300.000 og 500.000 på cupfinalene de siste årene. Det er selvsagt ikke holdbart i det lange løp. Klubbene har også ytret ønske om at NM-finalene skal spilles sentralt på Østlandet, men det må gå an å finne et alternativ til Oslo- og Bærum-gryta når hallene der enten er for dyre, eller ikke har størrelsen som skal til.  

Hva med Håkons Hall på Lillehammer? Publikumskapasitet på 11.500, og ikke akkurat noen månereise verken for lagene på Østlandet, eller for lagene som eventuelt må fly til Oslo. Hamar OL-Amfi er et annet alternativ. Også der ville man kunne få en ramme rundt kampen en cupfinale verdig.

Til Østlendingen sier NHFs Aarflot at man må regne med at store kamper blir utsolgt, og velger å bruke Ullevaal Stadion – en arena som tar 25.500 tilskuere – som eksempel. Det argumentet er vanskelig å kjøpe. Håndball er ikke fotball. Det er en liten idrett, som har en stor jobb å gjøre når det gjelder å få opp publikumstallene på generell basis. Da er det uklokt å stenge supporterne ute fra en av de store festdagene i norsk håndball.

Norges Håndballforbund får bare krysse fingrene for at publikumslagene ikke tar seg til cupfinale i år. Det samme bør supporterne i Elverum gjøre. For hvem av dem skal eventuelt få dra?